Englezi u šoku kada su vidjeli na kakvo smanjenje plate je pristao Pogba samo da se vrati u Juventus

Ostanak u Unitedu očito nije bio opcija

Englezi u šoku kada su vidjeli na kakvo smanjenje plate je pristao Pogba samo da se vrati u Juventus

Endin Čaušević

Francuski reprezentativac Paul Pogba odlučio se vratiti u Juventus nakon šest godina.

Pogba je napustio Manchester United nakon šest sezona jer nije uspio da postigne dogovor s engleskim klubom oko produženja ugovora.

Ovaj 29-godišnjak je na kraju napustio Old Trafford bez obeštećenja i odlučio je da se vrati u Juventus. Pogba je uspješno prošao ljekarske preglede i zatim je zvanično potpisao ugovor sa Starom damom.

Pogba je imao nekoliko drugih ponuda za nastavak karijere, ali od samog početka njegova odluka bila je da se vrati u Juventus.

Zbog toga je francuski veznjak pristao na nevjerovatno smanjenje plate i pokazao je koliko mu je stalo da se vrati u Juventus gdje je pružao vjerovatno najbolje partije u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Kao što je poznato Pogba je bio jedan od najplaćenijih igrača na svijetu i u Unitedu je sedmično zarađivao čak 290.000 funti. Međutim, u Juventusu će to biti potpuno druga priča.

Naime, Pogba je u Juvnetusu zarađivati oko osam miliona eura, odnosno to će biti sedmično oko 160.000 funti što je značajno manje nego što je imao u Manchester Unitedu u prethodnih šest godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od Uniteda je tražio u novom ugovoru istu platu na šta klub nije pristao, a navijači Crvenih đavola su bijesni kada su saznali da je pristao na nevjerovatno smanjenje plate samo da bi se vratio u Juventus i očito je da za Pogbu nije uopšte bila opcija ostanak na Teatru snova.

Također, Pogba će u italijanskom timu nositi dres s brojem deset kojeg je naslijedio od Paula Dybale.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

retro
Sledeci klub herta moze plata 4 mil nije problem....ispusena mustikla i provaljen prevarant!
3 4
Fino alla Fine
Neke se stvari me mogu kupit novcem.!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi