Pogba konačno progovorio o lošem odnosu s Mourinhom, a Portugalac mu odmah uzvratio

Nekada su imali odličan odnos

Pogba konačno progovorio o lošem odnosu s Mourinhom, a Portugalac mu odmah uzvratio

E. Čaušević

Paul Pogba i Jose Mourinho svojevremeno su imali odličan odnosu dok su sarađivali u Manchester Unitedu, ali to se promijenilo prije nego što je Portugalac dobio otkaz.

Mourinho nije krio da itekako cijeli Pogbu kao fudbalera, te je francuski veznjak bio jedan od najvažnijih igrača u ekipi Manchester Uniteda dok je portugalski stručnjak trenirao ovaj tim.

Međutim, prije nego što je Mourinho dobio otkaz zbog loših rezultata njihov odnos se promijenio. Pogba je više grijao klupu nego što je imao šansu da igra, a tek se ove sezone uspio oporaviti od svega i ponovo vratiti u pravu formu.

Pogba je izazvao dosta reakcija jučerašnjom izjavom o Mourinhu jer je poručio da mu ni samom još uvijek nije jasno zbog čega je Portugalac promijenio mišljenje o njemu.

"Solskjaer je drugačiji trener i on nikada ne bi išao protiv igrača. Možda ih Ole ne bi izabrao da igraju, ali ih nikada ne bi stavio sa strane kao da više uopšte ne postoje. To je glavna razlika između Solskjaera i Mourinha", rekao je Pogba.

Francuski veznjak je poručio da nije tajna da su on i Mourinho imali odličan odnos, ali da se to preko noći sve promijenilo.

Oglasi

"Imao sam odličan odnos s Mourinhom i to svi već znaju. Međutim, narednog dana nisam znao šta se dešava jer me ignorisao. To je čudna stvar o Mourinhu i ne mogu da vam objasnim jer ni sam ne znam odgovor na to zbog čega me odjednom ignorisao i izbacio iz ekipe", priča Pogba.

Novinari u Engleskoj iskoristili su sinoćnju press konferenciju nakon meča Evertona i Tottenhama da pitaju Mourinha šta misli o tome što je Pogba izjavio, a Portugalac je dao odgovor u svom stilu.

"Želim da kažem da me ni najmanje ne zanima ono što on govori. Uopšte nisam zainteresovan da to komentarišem", poručio je Mourinho i više nije htio da priča na tu temu.

Nakon nekoliko turbulentnih i teških sezona Pogba se ove godine konačno uspio vratiti u staru formu. Francuski veznjak odigrao je 34 utakmice u svim takmičenjima i uspio je postići pet golova i dodati još šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pogba se u formu vratio u najboljem trenutku pred nastup Francuske na Evropskom prvenstvu, a to sigurno raduje Didiera Deschampsa. Prije godinu dana situacija je bila potpuno suprotna i čak se govorilo da bi Pogba mogao ostati bez poziva u reprezentaciju.

Međutim, Solskjaer je uspio da vrati Pogbu u prepoznatljivu formu i nadati se da će ga zaobići povrede, te da će s Trikolorima nastupiti ovog ljeta na toliko očekivanom Evropskom prvenstvu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Vela82
Mourinho je za mene jedan od najgorih trenera, nekakav je depresivan sav, on inace ce sve okriviti samo sebe nece.United zbog njega se nije mogao izboriti ni za ligu prvaka kamoli za ista drugo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi