Džeko zabio gol Ajaxu i zakazao polufinale između Rome i Manchester Uniteda

Dijamant konačno "proradio"

Džeko zabio gol Ajaxu i zakazao polufinale između Rome i Manchester Uniteda

E. Čaušević

Fudbaleri Rome plasirali su se u polufinale Evropske lige nakon remija večeras protiv Ajaxa (1:1), a jedini pogodak za rimski klub postigao je bh. napadač Edin Džeko. Pored Rome u polufinale ovog takmičenja plasirao se i Manchester United koji je izbacio Granadu.

Roma je uspjela večeras da odbrani prednost iz prve utakmice iako nisu baš blistali na Olimpicu. Rimski klub je u prvoj utakmici slavio sa 2:1 i zahvaljujući tome uspio je da se domogne polufinala.

Ajax je krenuo ofanzivno od prve minute, a u 13. minuti imali su sjajnu šansu. Pokušao je Klaassen, ali njegov udarac u posljednji trenutak blokira jedan od igrača Rome.

Gosti su u 37. minuti tražili penal nakon što je Dušan Tadić pao u kaznenom prostoru Rome, ali nakon VAR-a sudija je odlučio da nema najstrožije kazne za Ajax, te se meč nastavio.

Međutim, na samom početku drugog poluvremena Ajax je poveo sa 1:0. U centru pažnje našao se Brobbey koji je na teren ušao nekoliko minuta prije i na sjajan način je pogodio za 1:0.

Već u 56. minuta Ajax je poveo sa 2:0 i činilo se da su napravili veliki preokret. Gol je postigao Tadić, ali nakon konsultacija s VAR sobom sudija je poništio pogodak gostiju zbog prekršaja i ostalo je 1:1.

Oglasi

Roma se nakon toga malo probudila jer je bilo jasno da im je ugrožen plasman dalje. Vučica je zaigrala dosta bolje, a to su krunisali u 72. minuti.

Calafiori je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio loptu u sredinu, a na pravom mjestu bio je Edin Džeko koji pogađa za 1:1 i vraća Romu u dobru poziciju, a gol pogledajte OVDJE. Ajaxu je bio potreban gol za produžetke, ali Roma je uspjela da se odbrani i zasluženo plasira dalje.

Edin Džeko je teren napustio u 81. minuti utakmice kada je umjesto njega Paulo Fonseca odlučio da uvede Borju Mayorala. No, sigurno da je odlično što je Dijamant konačno zabio gol i prekinuo golgeterski post.

U polufinale Evropske lige plasirao se i Manchester United koji je sa ukupnih 4:0 pobijedio Granadu. Crveni đavoli večeras su slavili sa 2:0 i rutinski priveli ovaj dvomeč kraju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Domaći tim poveo je već šestoj minuti kada je Paul Pogba sjajno uposlio Edinsona Cavanija koji pogađa za 1:0. Konačnih 2:0 u samom finišu utakmice postavio je Vallejo autogolom.

U polufinalu Evropske lige igrat će upravo Manchester United i Roma i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ragge
Babuka je tu da spasi situaciju uvijek
15 0
sarajevo19
Zabio kad je najvise trebalo, svaka cast
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti