Pogba odbio 24 miliona eura godišnje kako bi ostvario san i kako bi ga trenirao njegov idol

Ne želi ostati u Manchesteru

Pogba odbio 24 miliona eura godišnje kako bi ostvario san i kako bi ga trenirao njegov idol

Edmir Škorić

Paul Pogba (29) često se puta našao u centru pažnje zbog potencijalnog transfera, ali Francuz je i dalje član Manchester Uniteda.

Odavno se ovaj sjajni reprezentativac Francuske povezuje s drugim klubovima, a na kraju sezone ističe mu ugovor i kao slobodan igrač ima priliku da izbere gdje želi da igra, pod uslovom naravno da mu taj neki klub udovolji financijskim zahtjevima.

Jedan od klubova koji sada rade na Pogbinom dovođenju je bogati PSG, koji na ljeto želi dovesti veznjaka bez ugovora i ponuditi mu dobru platu.

Kako prenosi El Nacional, Pogbi je nedavno za produženje ugovora Manchester United ponudio 24 miliona eura godišnje, ali svjetski šampion to je glatko odbio jer nema namjeru da ostane, te želi igrati pod palicom svog idola Zinedinea Zidanea, koji je projektovan za novog trenera Parižana.

Pogba, koji je u Manchester došao iz Juventusa, u posljednje vrijeme na Old Traffordu ne briljira, a ranije je imao dosta krtiika od strane novinara, navijača i generalno engleske nogometne javnosti, zbog čega je bio jako nezadovoljan i zbog čega se vjeruje da želi otići.

Uz to, dobar razlog je PSG-ova ambicija da napokon osvoji Ligu prvaka, ali vjeruje se da je Zidane najveći razlog što bi Pogba na ljeto mogao put francuske prijestolnice.

Francuz je za Juventus igrao od 2012. do 2016. godine. U Torino je stigao besplatno, a Bianconeri su ga Unitedu prodali za 105 miliona eura.

Piznao je da u posljednjih sezona nije ničim zadovoljan, a za sve probleme je okrivio Josea Mourinha s kojim su i počeli problemi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Trebam biti iskren. Nisam zadovoljan posljednjih pet sezona, ali nikako. I ove sezone nećemo ništa osvojiti. Bilo u Manchester Unitedu bilo u drugom klubu želim da osvajam trofeje."

"Meni lično su poteškoće počele kada je trener bio Jose Mourinho. Postavljaš sebi pitanja, pitaš se jesi li ti kriv jer nikad u životu nisi doživio takve momente", kazao je Pogba nedavno.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
Virus!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi