Paulinho platio da dođe u Barcelonu

Nije štedio

Paulinho platio da dođe u Barcelonu

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Paulinho pojačao je Barcelonu u ljetnom prelaznom roku kada je na iznenađenje mnogih stigao iz daleke Kine.

Paulinho je dvije godine igrao u Kini, a onda su čelni ljudi Barcelone odlučili da šokiraju mnoge kada su ga doveli na Nou Camp. Sportska javnost je vjerovala da je Brazilac promašaj katalonskog kluba, te da nikome nije jasno zašto su ga odlučili dovesti.

Međutim, samo nekoliko mjeseci kasnije priča oko Paulinha je dobila preokret. Brazilac se pokazao kao odlično pojačanje za Barcelonu u veznoj liniji i uspio je da demantuje mnoge koji su tvrdili da je on promašaj transfer politike Katalonaca.

Paulinho je imao veliku želju da svoju karijeru nastavi u dresu Barcelone, a to najbolje pokazuje činjenica da je izdvojio skoro osam miliona eura iz svog džepa kako bi se ovaj transfer ostvario. Brazilac nije pogriješio jer je uspio na velika vrata da se ponovo vrati na scenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi