Arda Turan ipak na Otoku?

Odlazi iz Barcelone

Arda Turan ipak na Otoku?

Eldar Ganibegović

Nogometaš Barcelone Arda Turan će ove zime vjerovatno napustiti redove Katalonaca, pošto odavno nije u planovima Ernesta Valverdea.

Turski veznjak se i preko ljeta povezivao sa velikim brojem ekipa, međutim nije uspio da pronađe pravi angažman.

Od početka januarskog roka Turan je na meti nekoliko klubova. Najprije se spominjao odlazak u Tursku, kako u Bešiktaš tako i u Galatasaray, ali do toga nije došlo.

Na kraju su procurile informacije kako će karijeru nastaviti u Milanu, no prema posljednjim vijestima turski veznjak bio mogao završiti u engleskoj Premier ligi i to u redovima Evertona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Karamele su jučer ostale bez Rossa Barkleya koji je potpisao za Chelsaje, pa su sada u potrazi za zamjenom, a kao moguća se spominje upravo turski veznjak.

Arda Turan je član Barcelone postao 2015. godine. Stigao je iz madridskog Atletica za 41 milion eura, ali se na Nou Campu nije posebno naigrao. Nastupio je u 55 utakmica i postigao je 15 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi