Dva italijanska velikana žele zvijezdu Chelseaja, ali po sniženoj cijeni

Pulišić seli na Apenine?

Dva italijanska velikana žele zvijezdu Chelseaja, ali po sniženoj cijeni

E. Ganibegović

Zvijezda Chelseaja, Christian Pulišić, ovog ljeta mogao bi promijeniti klub. 

Američki reprezentativac je frustriran nedostatkom minutaže pod vodstvom Thomasa Tuchela, a talijanski klubovi čekaju da vide hoće li Chelsea biti otvoren za prodaju ovog ljeta.

Ovaj 23-godišnjak prešao je iz Borussije Dortmund za 58 miliona funti, ali nijedan talijanski klub sada nije u mogućnosti platiti tu naknadu i tražit će sniženu cijenu.

U razgovoru za medije u SAD-u Pulišić je rekao:

"Što se tiče mene sada, očito sam samo fokusiran na ono što radim ovdje (u reprezentaciji, op. a). I jako sam uzbuđena što sam ovdje. To je to."

Ranije ove sezone, Pulišićev otac, Mark, sinovljevu slabiju minutažu na Stamford Bridgeu je opisao njegovu kao tužnu.

Pulišićev otac u tweetu koji je naknadno izbrisan

U tweetu koji je naknadno obrisan, također je nagovijestio da bi mogao na kraju otići.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stoga je vjerojatno da će i Chelsea i Pulišić ovog ljeta poslušati ponude i Milana i Juventusa.

Chelsea također procjenjuje niz drugih potencijalnih odlazaka, uključujući Romelua Lukakua, koji se želi vratiti u Inter i Marcosa Alonsa koji se želi pridružiti Barceloni ako se dogovore oko naknade.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti