Nož u leđa Juventusu: Dybala prihvatio ponudu i potpisuje na četiri sezone!

Ide u redove velikog rivala

Nož u leđa Juventusu: Dybala prihvatio ponudu i potpisuje na četiri sezone!

E. Čaušević

Argentinski napadač Paulo Dybala će gotovo sigurno na kraju ove sezone napustiti Juventus.

Dybala nije uspio da dogovori produženje ugovora sa Starom damom i odlučio je da napusti Juventus kao slobodan igrač na kraju ove sezone.

Čelnici Juventusa su nekoliko navrata nudili Dybali novi ugovor i nedavno su bili veoma blizu dogovora, ali je na kraju Dybala iznenadio sve jer se predomislio i poručio je da napušta Staru damu.

Argentinac je u Juventus stigao prije sedam godina iz Palerma za 41 milion eura, ali mnogi smatraju da nije baš opravdao očekivanja u ovom klubu i da Juve neće mnogo izgubiti njegovim odlaskom.

Dybala se povezivao s odlaskom u Španiju i Englesku nakon što su interes za njega pokazali Barcelona, Arsenal i Manchester United, ali je sada čini se svima jasno da ostaje u Italiji.

Mediji na Apeninima objavili su sinoć da je Dybala odlučio da karijeru nastavi u dresu Intera, te da će na kraju sezone zvanično biti potvrđeno da je on novi fudbaler kluba s Meazze.

Potražite više informacija na temu Serie A:

La Gazzetta dello Sport je objavila da je Dybala prihvatio ponudu prema kojoj će godišnje zarađivati šest miliona eura, te će potpisati saradnju na četiri sezone. Iako mu je Juve nudio više novca na kraju je ipak izabrao Inter nakon razgovora s Beppeom Marottom.

Inter će napraviti nekoliko promjena u ekipi ovog ljeta jer se očekuje da će klub siugrno napustiti Alexis Sanchez, Arturo Vidal, Matias Vecino i Roberto Gagliardini. Tako će Simone Inzaghi u novoj sezoni što se tiče napada na raspolaganju imati Lautara Martineza, Edina Džeku, Joaquina Correu i Paula Dybalu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neso
Ovo nije bilo baš očekivano, ali sva tri velikana iz Italije će iduće sezobe imati odlične timove. Drago mi je da Serija A pomalo staje na noge.
4 0
user1643230038
Jedan je Del Piero.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi