Paulo Dybala najviše slavi odlazak Allegrija i dolazak Sarrija

Imat će sigurno veću minutažu

Paulo Dybala najviše slavi odlazak Allegrija i dolazak Sarrija

Endin Čaušević

Paulo Dybala se nije naigrao u prethodnoj sezoni u dresu Juventusa i špekulisalo se da bi mogao napustiti prvaka Italije.

Dybala je prije dvije sezone bio standardni član u ekipi Maxa Allegrija, ali se to uveliko promijenilo u prošloj sezoni. Nije bila tajna da argentinski napadač i Allegri nisu u dobrim odnosima zbog čega je Dybala htio da napusti Juve.

Ipak, situacija se promijenila nakon što je Juventus odlučio da se zahvali Allegriju na saradnji, a na njegovo mjesto stigao je Maurizio Sarri. Dolaskom Sarrija mijenja se i Dybalina situacija i on bi mogao biti na dobitku.

CalcioMercato objavio je da Sarri ne želi dovesti napadača jer želi da Dybala igra u vrhu napada. Tu je prošle sezone bio Mario Mandžukić, ali sve su šanse da će Hrvat ovog ljeta napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dybala bi trebao dobiti mjesto prvog napadača, dok će mu rezerva prema svemu sudeći biti Gonzalo Higuain koji ne želi da napusti Juve iako se nalazi na transfer listi.

Jasno je da će Dybala sada imati šansu da se dokaže i da Allegriju pokaže da je prošle sezone zaslužio veću minutažu i prednost ispred Mandžukića.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
Kakav Dibala? Fula od igrača. Uvijek neko mora trčati za njega. Ako ne popravi fizikalije može igrati samo zadnjih petnaest minuta.
2 0
Romario 77
Dybala nije špic i to ce se lako pokazati. Del piero nije bio spic. Mora neko biti ispred Dybale
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi