Fonseca i Mourinho samo su zamijenili mjesta: Portugalac pronašao novi klub

U završnoj fazi pregovora

Fonseca i Mourinho samo su zamijenili mjesta: Portugalac pronašao novi klub

E. Čaušević

Portugalski stručnjak na kraju ove sezone napustio je trenersku klupu Rome.

Fonseca nije dogovorio nastavak saradnje s Romom i u klubu su odlučili da on više neće biti trener ovog tima.

Roma je odlučila da novi trener od naredne sezone bude Jose Mourinho, a od Fonsece su se oprostili prije dvije sedmice kada je sezona u Seriji A i zvanično završena.

Međutim, čini se da Fonseca neće dugo čekati da pronađe novi angažman i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u Engleskoj.

Naime, večeras su mnogi italijanski i engleski mediji objavili da je Fonseca u pregovorima s Tottenhamom i da će prema svemu sudeći biti novi trener engleskog kluba.

Gianluca Di Marzio je objavio da su pregovori pri samom kraju, te da se uskoro očekuje zvanična potvrda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fonseca je pristao na uslove koje mu je ponudio Tottenham, a s londonskim klubom trebao bi potpisati trogodišnji ugovor.

Zanimljivo je da su Mouriho i Fonseca samo praktično zamijenili mjesta. Mourinho je do prije dva mjeseca trenirao upravo Tottenham, ali je dobio otkaz zbog serije loših rezultata.

Top Komentari

Mele
Pisu da Conte hoce direktora da dovede, tu je nastao problem, ali nista jos nije zvanicno. Conte je ipak klasa za ovoga, ali i duplo skuplji ako ne i vise.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi