Paulu Scholesu izrečena kazna zbog klađenja na 140 utakmica
Scholes se nakon svega izvinio

Englez se kladio i na utakmice Manchester Uniteda

Paulu Scholesu izrečena kazna zbog klađenja na 140 utakmica

S. Pašalić

Legendarni igrač Manchester Uniteda Paul Scholes danas je novčano kažnjen od strane FA-a zbog klađenja na 140 utakmica u periodu od augusta 2015. do januara 2019. godine.

Scholes se pored ostalih, kladio i na Manchester United gdje su u to vrijeme bili Ryan Giggs i Nicky Butt i na Valenciju kada je taj tim vodio Gary Neville, a sada je dobio kaznu od 8.000 funti.

44-godišnji Englez je suvlasnik niželigaša Salford Cityja, ali se u ovom vremenskom periodu nije kladio na ovaj tim.

Osam oklada između 17. augusta 2015. i 12. januara 2019. bilo je na utakmicama FA kupa, ali sve su se odigrale nakon što je Salford izbačen iz takmičenja.

Bivši igrač United je dobio upozorenje od strane FA-a za budući period, a on se izvinio zbog svojih postupaka i sve nazvao "velikom greškom".

"Prihvatam odluku od prošle sedmice. Želio bih se izviniti i razumijem i u potpunosti prihvaćam kaznu koju je izrekla FA"

"Bila je to prava pogreška i nije učinjena s namjerom da se prekrše pravila"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pogrešno sam vjerovao da dok god ne postoji lična veze između mene i bilo koje utakmice na koju se kladim, neće biti problema"

"Međutim, sada shvatam da to nije slučaj, trebao sam poduzeti korake kako bih to provjerio u to vrijeme", rekao je Scholes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije