Nedved se "sledio" kada je vidio s kim se Juventus našao u grupi

Kakva reakcija

Nedved se "sledio" kada je vidio s kim se Juventus našao u grupi

Edmir Škorić

U Istanbulu je održan žrijeb grupne faze Lige prvaka.

Grupa smrti proglašena je grupa C u kojoj su Bayern, Barcelona, Inter i kao potpuni autsajder Plzen.

Dopredsjednik Intera Javier Zanetti nije bio zadovoljan grupom, ali je rekao: "Teška grupa, jake ekipe, ali smo Inter i ne bojimo se nikoga".

A zabrinuti su osim u Interu, itekako bili i u Juventusu. Naročito se to moglo vidjeti na licu direktora Pavela Nedveda. Čeh je doslovno "problijedio" kada je uvidio da je Juventus kao tim iz drugog šešira upao u grupu H sa PSG-om.

Ipak, za utjehu mu ostaju rivali iz trećeg i četvrtog šešira. Benfica je svakako kvalietna, ali Juve opet ima potpuno pravo da se nada prolazu u nokaut fazi.

Oglasi

Uz dužno poštovanje, ekipa Maccabi Haife, koja je izbacila Crvenu zvezdu u play-offu, realno neće imati puno šansi u ovakvoj grupi, ali da ne trčimo pred rudu.

Ostali italijanski predstavnici u Ligi prvaka su Milan i Napoli. Rossoneri su u grupi s Chelseajem, Salzburgom i Dinamo Zagrebom, dok Napolitance čekaju zanimljivi okršaji sa Liverpoolom, Ajaxom i Rangersom.

Ono što je sigurno, s nestrpljenjem čekamo septembar i prve mečeve grupne faze Lige prvaka, a ispod možete pogledati sve grupe.

Grupa A: Ajax, Liverpool, Napoli, Glasgow Rangers

Grupa B: Porto, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Club Brugge

Oglasi

Grupa C: Bayern, Barcelona, Inter, Plzen

Grupa D: Eintracht, Tottenham, Sporting, Marseille

Grupa E: Milan, Chelsea, Salzburg, Dinamo Zagreb

Grupa F: Real Madrid, Leipzig, Šahtar, Celtic

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa G: Manchester City, Sevilla, Borussia D., Kopenhagen

Grupa H: PSG, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Sledio se od cega? Mozda od smijeha jer ovo je jedna od najlaksih grupa. Imali su srecu da ih od nosioca zapadne vjestacka tvorevina zvana PSG a ostalo je suvisno i komentarisati. Ovdje ce juve izgubiti maksimalno 2 boda. Idu dalje sa pola snage.
6 1
PSG i Benfica idu dalje Juve i Maccabi ispadaju.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi