Pavlović: Nisam se nadao pozivu, čast je igrati za BiH

Fudbaler Sampdorije govorio za SportSport.ba

Pavlović: Nisam se nadao pozivu, čast je igrati za BiH

Za šest dana Mehmed Baždarević će saopštiti spisak igrača za dvije utakmice koje reprezentaciju BiH očekuju krajem marta - protiv Gibraltara u sklopu kvalifikacija, te prijateljski meč sa Albanijom. 

Ovom prilikom, pretpostavlja se, Baždarević će pozvati i nekoliko novih imena koja do sada nisu dobijala priliku, ili su imala manju minutažu. Zahvaljujući klubovima uoči finalnog spiska gotovo svakodnevno dobijamo informacije o igračima koji će se naći u rosteru, a jedan od njih će biti i Daniel Pavlović.

Fudbaler Sampdorije, koji je ranije igrao za mlade selekcije Švicarske, nakon razgovora sa selektorom Baždarevićem je promijenio sportsko državljanstvo, te se odlučio za nastup u dresu BiH. U prvom intervjuu nakon poziva u naš nacionalni tim Pavlović je za SportSport.ba izjavio da će dati sve od sebe da opravda povjerenje koje mu je ukazano. 

"Bilo mi je iznimno drago kada je na adresu kluba stigao reprezentativni poziv. Iskreno, nisam znao da ću biti pozvan, iako sam sa selektorom u proteklom periodu bio u kontaktu. Bio sam maksimalno fokusiran na to da dobro igram u klubu i da se dokazujem, a poziv ako dođe-dođe", riječi su Pavlovića na samom početku razgovora za SportSport.ba.

Pavlović je istakao da je svjestan konkurencije koja vlada u reprezentaciji. Na njegovoj poziciji su Lulić, Kolašinac...

"Šta reći o igračima koji su dokazani, koji nose igru velikih evropskih klubova. Za mene će biti izuzetna čast da budem tu. Svjestan sam konkurencije koja vlada na mojoj poziciji i da nije realno da puno očekujem jer mi je ovo tek prvi poziv, ali ako dobijem priliku, dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje."

Neke naše igrače, kako kaže, poznaje i lično. 

"Po imenima znam gotovo svakog igrača, neke sam i upoznao igrajući u Seriji A, a ranije sam dijelio svlačionicu u Grasshoppersu sa Hajrovićem. Znam također i Milićevića, on je kao i ja odrastao u Švicarskoj."

Na pitanje kako je došlo do toga da zaigra za reprezentaciju BiH nakon što je prethodno branio boje Švicarske, odgovorio je: 

"Moji roditelji su iz BiH, tačnije iz Prijedora i posjedovao sam uz švicarsko i bh. državljanstvo. Nikada nisam rekao da ne želim igrati za BiH, to mi je bila uvijek želja, a to je saznao i selektor kada me je kontaktirao. Nakon što se završila sva potrebna papirologija uslijedio je poziv i jako sam sretan. Biti u reprezentaciji je nešto o čemu sanja svaki fudbaler", kaže Pavlović. 

Dotakao se tokom razgovora i sezone u Sampdoriji. Nakon problema sa povredama vratio se u prvi sastav.

"Sezonu sam bio dobro počeo, ali malo me je unazadila bila povreda. Ipak, sada se osjećam vrlo dobro, vratio sam se u tim i dajem sve od sebe da pružam što bolje partije. Što se tiče kluba, trenutno smo na desetoj poziciji. Pomalo je nerealno očekivati da se uključimo u borbu za mjesto koje vodi u Evropu, ali trudimo se unatoč tome da pobjeđujemo iz utakmice u utakmicu. Na kraju ćemo vidjeti gdje ćemo završiti", završio je Pavlović. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pavlović je inače rođen u švicarskom gradu Rorschachu. Karijeru je počeo u omladinskom pogonu St. Gallena iz kojeg je 2004. godine otišao u Freiburg, a potom u Schaffhausen i Kaiserslautern u kojem je proveo jednu sezonu. Najveći trag je ostavio u Grasshoppersu,  za koji je u periodu od 2010. do 2016. godine odigrao 144 utakmice, a prije nego što je došao u Sampdoriju još je igrao za Frosinone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi