Payetov komentar na rješenje gazde Lyona za Ligue 1: Pukao je, odmah mu izmjerite temperaturu!

Teško da će se Aulasova ideja provesti u djelo...

Payetov komentar na rješenje gazde Lyona za Ligue 1: Pukao je, odmah mu izmjerite temperaturu!

I u francuskoj Ligue 1 je prekinuto takmičenje zbog straha od širenja koronavirusa.

Kao ni sa većinom prekinutih takmičenja, ne zna se šta će biti ni sa Ligue 1, barem ne ovom sezonom.

Mogu se čuti sada već uobičajeni prijedlozi - da se igra play-off, da se takmičenje potpuno prekine i trenutno stanje na tabeli prizna kao konačno...

Međutim, onda je i predsjednik Lyona Jean Michel Aulas ponudio svoje, jedsnotavno, rješenje.

"Najbolje rješenje bi bilo da kažemo da je ovo 'prazna sezona'. Titula prvaka se ne bi trebala davati, a pozicije za evropska takmičenja bi se dale istim klubovima kao i ove sezone", izjavio je Aulas tokom svog intervjua za Le Monde.

Jasno je da bi ovakav ishod najviše odgovarao njegovom Lyonu, koji trenutno igra Ligu prvaka, ali bi nastup u sljedećem izdanju elitnog takmičenja jako teško izborio ako se Ligue 1 nastavi. Lyon je nakon 28 kola sedmi na tabeli, devet bodova daleko od treće pozicije koja vodi u kvalifikacije za LP.

Počele su odmah stizati rekacije na Aulasove izjave, a priliku da kaže šta misli o ideji gazde Lyona nije propustio ni najbolji fudbaler trenutno drugopasiranog Marsillea, Dimitri Payet.

Payet, čiji Marseille je na odličnom putu da se vrati u Ligu prvaka, se oglasio na Tiwtteru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ali, da li je on zaista ozbiljan. Pukao je! Odmah mu se mora izmjeriti temperatura! Kakvo je trenutno stanje na tabeli? Nakon 28 utakmica? Ah... OK, sada mi je jasno. Dobar pokušaj", napisao je Payet.

Inače, PSG je nakon 28 kola prvi sa 68 bodova, Marseille drugi sa 56, Rennes treći sa 50, Lille četvrti sa 49, Reims peti sa 41, Nica šest sa 41, a Lyon sedmi sa 40 bodova, istim brojem bodova kao i Montpellier i Monaco na sedmom i osmom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi