Giampaolo Pazzini objavio kraj karijere

Oprašta se od nogometa

Giampaolo Pazzini objavio kraj karijere

Edmir Škorić

Italijanski napadač se pismom na Instagramu oprostio od nogometa i najavio odlazak u mirovinu.

Pazzini je u 36. godini odlučio da je vrijeme da se kopačke okače o klin. Iskusni napadač iza sebe ima stotine utakmica u Seriji A i Ligi prvaka, a igrao je 25 utakmica i u dresu reprezentacije Italije.

Ponikao je u Atalanti, nakon toga bio član Fiorentine, Sampdorije, Intera, Milana, Verone, a posljednje vrijeme proveo je igrajući na posudbi u španskom Levanteu.

S Interom je osvojio Kup Italije 2011. godine, a 2005. godine bio je izabran za najboljeg mladog igrača Serije A, dok je u sezoni 2016/17 dobio titulu najboljeg strijelca u Seriji B.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

dinass
Prvi put cujem za ovog igraca, doduse nikad nisam volio Inter al opet
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije