Prvo su ponizili Barcelonu u Ligi prvaka, a onda je na scenu stupio Salihamidžić

Pokušao dovesti Pedrija u Bayern

Prvo su ponizili Barcelonu u Ligi prvaka, a onda je na scenu stupio Salihamidžić

E. Čaušević

Španski reprezentativac Pedri oduševio je fudbalsku javnost svojim igrama na Evropskom prvenstvu.

Španija je uspjela da dođe do polufinala ovog takmičenja gdje su nakon penala poraženi od Italije.

Crvena furija je ostavila veoma dobar dojam u nokaut fazi, a posebno se to odnosi na Pedrija koji je oduševio svojim igrama. Veznjak Barcelone je bio najbolji igrač Španije, a mnogi vjeruju da je pred njim blistava budućnost.

Pedri je jedan od glavnih igrača Crvene furije što je nevjerovatno jer ima tek 18 godina. Barcelona ga je dovela iz Las Palmasa prije dvije godine i to je bio zaista pun pogodak.

Katalonski klub je izdvojio svega pet miliona eura za Pedrija na ljeto 2019. godine, a tada je ostao još godinu dana na posudbi u Las Palmasu.

Pedri se Barceloni pridružio prije godinu dana i iza sebe ima zaista odličnu sezonu. Barcelona nije baš blistala prošle sezone, a Pedri je sigurno bio najveće otkriće za njih.

Međutim, katalonski Sport je objavio kako je Bayern prije godinu dana pokušao da "ukrade" Pedrija.

Bayern je prvo deklasirao Barcu sa 8:2 u Ligi prvaka, a onda je Hasan Salihamidžić kontaktrirao čelnike katalonskog kluba i pokazao je želju da dovede Pedrija u njemački klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fabrizio Romano je objavio kako je Bayern tada spremio između 40 i 45 miliona eura za Pedrija, ali je Barcelona glatko odbila ovu ponudu.

Mnogi smatraju da su ponajviše odbili ponudu zbog blamaže u Ligi prvaka koju im je priredio Bayern, ali se pokazalo da je to bio odličan potez jer je Pedri pokazao o kakvom igraču se radi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti