Za duel legendi kluba Luis Figo je ponovo birao između Barcelone i Real Madrida
Foto - EPA

Donio je očekivano odluku

Za duel legendi kluba Luis Figo je ponovo birao između Barcelone i Real Madrida

Midhat Šljivak

Luis Figo je u ljeto 2000. godine napustio Barcelonu i u transferu vrijednom 62 miliona eura je prešao u najvećeg rivala Real Madrid.

Navijači Barcelone nikada portugalskom fudbaleru nisu oprostili ovu izdaju, a na jednoj od utakmica su ga čak gađali i svinjskom glavom.

Figo nije omiljena ličnost u Barceloni, a dokaz da mnogo više važnosti daje Realu došla je jučer kada je potvrđeno da će Portugalac igrati u duelu veterana ovih klubova.

Meč legendi Barcelone i Real Madrida bit će odigran 20. jula u Izraelu, a Figo je odlučio da u ovom susretu nosi dres Reala zajedno sa Robertom Carlosom, Raulom i ostalim zvijezdama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na suprotnoj strani u dresu Barcelone očekuju se Ronaldinho, Deco, Rivalo i mnogi drugi fudbaleri koji su nekada briljirali u dresu katalonskog kluba. 

Figo je u dresu Real Madrida proveo pet godina i nastupio je 164 puta, dok je za Barcu odigrao 172 susreta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi