Pedri trebao zabiti gol karijere, ali ono što je uradio Ansu Fati šokiralo je sve na stadionu

Totalno je van forme

Pedri trebao zabiti gol karijere, ali ono što je uradio Ansu Fati šokiralo je sve na stadionu

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć uz dosta muke na svom stadionu uspjela da pobijedi Osasunu sa 1:0 i dođe na korak od osvajanja titule prvaka jer ima čak 14 bodova više od Real Madrida. No, na udaru navijača Barce ponovo se našao Ansu Fati koji igra totalno van forme ove sezone, a to je najbolje pokazao detalj sa sinoćnje utakmice.

Katalonski klub je tek u 85. minuti uspio da dođe do pobjede protiv Osasune koja je većinu utakmice igrala s igračem manje. Junak je bio Jordi Alba koji je u 85. minuti zabio pogodak za konačnih 1:0.

Barcelona sada ima čak 14 bodova više od Real Madrida koji je sinoć poražen na gostovanju kod Real Sociedada i čini se da je bitna za prvaka Španije i konačno riješena.

Navijači Barce bili su zadovoljni igrom i pobjedom protiv Osasune, ali ponovo ih je jedan igrač naljutio jer je i ovu utakmicu bio među najlošijim na terenu.

Riječ je o mladom Ansuu Fatiju koji je počeo utakmicu na klupi, ali ga je Xavi uveo u igru već u 36. minuti nakon što se Gavi povrijedio i nije mogao da nastavi meč.

Fati ove sezone igra totalno van forme, a ni sinoć nije iskoristio priliku. Imao je nekoliko velikih prilika, no svaki put završnica je bila za zaborav.

Oglasi

Španski mediji nakon sinoćnje loše predstave pišu da nije ni čudo što se špekuliše da Barcelona želi prodati ovog 20-godišnjaka od kojeg se u ovoj sezoni mnogo očekivalo, ali je on totalno podbacio.

Da je Ansu u potpunosti van forme pokazao je posebno jedan detalj sa sinoćnje utakmice o kojem bruje navijači Barcelone.

Naime, Pedri je kod rezultata 0:0 u 74. minuti imao nevjerovatan solo prodor i bio je blizu da postigne gol karijere, no kada je htio da šutira loptu nju je nogom pomjerio upravo Fati i sve upropastio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

@.sound.es #pedri #ansufati ♬ original sound - Dat soda theft

Mladi veznjak Barcelone nije mogao da vjeruje šta je Ansu Fati uradio jer je i sam bio svjestan da je bio u odličnoj situaciji da zatrese mrežu Osasune i dovede Barcelonu u vodstvo.

Pedri je nanizao nekoliko igrača Osasune odličnim driblinzima, ali kada je trebao sve da kruniše golom nestvaran potez Fatija je sve to uništio.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti