Na stadion stiže u taxiju, nema položen vozački, a glavni je igrač fudbalske velesile!

Mnoge je ostavio u sjeni

Na stadion stiže u taxiju, nema položen vozački, a glavni je igrač fudbalske velesile!

Admin Čaušević

Kako svako veliko takmičenje reprezentacija tako će i Evropsko prvenstvo koje ulazi u samu završnicu iznjediriti nekoliko budućih zvijezdi svjetskog fudbala.

Na pravom putu da postane zvijezda je 18-godišnji Pedro Gonzalez, dečko koji na utakmice dolazi s taxijem jer još uvijek nema položen vozački ispit.

Pedri ne samo da je postao najmlađi Španac na velikim takmičenjima već je za mnoge i najvažniji igrač Crvene furije u dosadašnjoj fazi takmičenja.

Talentovanog veznjaka već porede s Andreasom Iniestom, fudbalskim genijem koji je poznat po tzv. predasistencijama. Dok su drugi zabijali i asistirali, to im je omogućavao Iniesta, sada nešto slično radi Pedri.

U visokoj pobjedi nad Slovačkom (5:0) Pedri je imao čak tri predasistencije, a nešto slično je ponovo i u osmini finala protiv Hrvatske. Jedino je Toni Kroos napravio više pasova od njega na protivničkoj polovini, obzirom na ispadanje Njemačke jasno je da će mladi Španac ostati usamljen na vrhu.

Oglasi

"Miran sam, znam da imam dosta prostora da napredujem i trebam to uraditi. Pokušavam da ućim stvari od veterana u reprezentaciji i Barceloni", govori Pedri koji se izdvaja u glavnog kreatora Španije ispred Sergija Busquetsa i radilice Kokea.

"Pokušavam da mislim o igri, da tražim slobodnog čovjeka i da lopta ide naprijed. Ako 'slomite' linije, onda tim ide naprijed..."

U susretu protiv Hrvatske mu je trebalo nekoliko minuta da se oporavi od šokantne greške Unaia Simona. Upravo je Pedri uputio pas ga golmanu sa 50-ak metara, ali je sve ispravio u drugom dijelu.

Pedri je već sa 16 godina igrao za prvi tim Las Palmasa, prošle sezone Ronald Koeman ga je koristio na čak 50 utakmica, a sada mu klupu krije Thiago Alcantara, puno iskusniji veznjak te zvijeda Liverpoola i čovjek koji je s Bayernnom osvojio sve što se može osvojiti.

"Sretan sam što me porede s Iniestom jer je on veliki igrač i osoba, ali ja moram biti Pedri i imati svoju karijeru", poručio je Pedri.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Kad smo bili u avionu rekao sam mu da ima priliku da igra Euro prije nego što je naučio da vozi, a igra kao da ima 40-ak godina. Nema sumnje da će postati jedan od najboljih u historiji španije", rekao je Alvaro Morata o tinejdžeru poznatom po poniznosti i predanom radu.

Naredni ispit za Pedrija i Špance će biti reprezetnacija Švicarske koja je ranije izbacila Francusku. Taj susret igra se u petak od 18 sati u Sankt Petersburgu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
SPANIJA ok tu i tamo, ali BARCELONA=Fudbalska VELESILA? hahahaha hahaahaha hahahahahah pa ovo samo na SS.ba ima gdje svrsavaju redovno na malu barcu...
1 4
Manager
Jel možda igra za Barcelonu i jel članak modžda napisao Čaušević ? :) :D
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi