Igrao s Messijem, prijatelji su, ali i dalje mu nije čestitao: "Strah me da neće odgovoriti"

Pedri je veoma iskren

Igrao s Messijem, prijatelji su, ali i dalje mu nije čestitao: "Strah me da neće odgovoriti"

Edmir Škorić

Lionelu Messiju stižu čestitke sa svih strana, a Barcelonin nogometaš Pedri još mu nije čestitao i kaže da to sada ne smije uraditi jer vjeruje da bi mogao ostati uskraćen za Argentinčev odgovor.

35-godišnji Messi vodio je Argentinu do naslova svjetskog prvaka u Kataru. Zvijezda PSG-a postigla je sedam golova, od čega dva u spektakularnom finalu protiv Francuske i na kraju je izabran najboljim igračem turnira.

Njegov bivši saigrač i 15 godina mlađi Španac Pedri tvrdi da Messiju još nije pisao i da je to zato jer se boji da mu ovaj neće imati kada odgovoriti.

"Nisam mu ništa slao jer možda neće ni vidjeti. Pričekat ću još nekoliko dana kako bi mogao vidjeti poruku koju mu pošaljem", rekao je 20-godišnjak.

Pedri i Lionel Messi bili su saigrači u Barceloni u sezoni 2020/2021, nakon čega je Argentinac otišao u PSG.

Za razliku od Messija, Pedri nije imao puno uspjeha u Kataru. Španci su prošli grupnu fazu, ali su ispali od Maroka već u osmini finala.

Oglasi

Španija se smatrala jednim od favorita za osvajanje trofeja, no reprezentacija je razočarala, a Luis Enrique potom prestao obnašati funkciju glavnog trenera.

Da stvar bude gora Španci su namjerno išli na to da se u osmini finala sastanu s Marokom i da u nokaut fazi izbjegnu Brazil, ali im se to na kraju itekako osvetilo.

Enrique je iznenadio sve kada je otkrio da nakon poraza od Maroka uopšte nije išao u svlačionicu svoje ekipe i s igračima je razgovarao tek narednog dana, a potom je objasnio zašto je to uradio.

"Nakon utakmice protiv Maroka nisam išao u našu svlačionicu. Ne volim da radim takve stvari jer znam da niko od igrača nije dobrog raspoloženja. Tu se ne može ništa postići ako ih odmah kritikuješ ili ne znam šta već. Narednog dana sam pojedinačno razgovarao sa svakim od njih i to je to", rekao je on.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 52-godišnji stručnjak predvodio je Španiju na 45 utakmica i uspio je da upiše 25 pobjeda, 11 remija i devet poraza.

Što se tiče klubova u dosadašnjoj karijeri trenirao je Romu, Celtu Vigo i Barcelonu s kojom je ostvario daleko najveće uspjehe, a izdvaja se osvajanje Lige prvaka s katalonskim klubom 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi