Za Gerrarda je ovaj momak bio bolji od Messija: "On može sve što i Messi, možda i bolje"
Steven Gerrard je izuzetno cijenio svog nekadašnjeg saigrača i smatrao je da je čak bolji od Lionela Messija (Foto: EPA)

Nevjerovatna izjava iz 2010. godine

Za Gerrarda je ovaj momak bio bolji od Messija: "On može sve što i Messi, možda i bolje"

Midhat Šljivak

Lionel Messi odveo je Argentinu do titule prvaka svijeta i tako je na pravi način krunisao veliku karijeru, vjerovatno i najveću svih vremena, iako je dosta onih koji ovog čovjeka omalovažavaju.

Lionel Messi je bez ikakve dileme jedan od najboljih fudbalera koji se ikada pojavio. Za mnoge je i najbolji ikad.

Često su Messija poredili i s igračima koji su bili daleko od samog svjetskog vrha. Legenda Liverpoola Steven Gerrard smatrao je njegovog nekadašnjeg saigrača Joea Colea čak i boljim fudbalerom od Messija.

U izjavi iz 2010. godine Gerrard je šokirao fudbalski svijet. Danas njegove riječi zvuče smiješno.

"Lionel Messi može izvesti neke zaista nevjerovatne stvari. Međutim, to može i Joe. Možda čak i bolje od Messija", ispalio je Steven Gerrard 2010. godine.

Nije se na tome zaustavio legendarni fudbaler već je nastavio hvaliti Colea.

Oglasi

"Šokirao bi nas na treningu izvodeći nevjerovatne trikove s lopticom od golfa. Ono što je s njom radio neki fudbaleri ne mogu uraditi s fudbalskom loptom", istakao je Gerrard tražeći da te godine Cole dobije nagradu za najboljeg igrača godine.

Joe Cole je karijeru počeo u West Hamu, a najbolje dane karijere imao je nastupajući za Chelsea od 2003. do 2010. godine.

Potom je igrao za Liverpool, Lille, ponovo za West Ham, Aston Villu, Coventry, a karijeru je završio u američkoj ekipi Tampa Bay Rowdies 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 56 utakmica i postigao je 10 golova, a najveći uspjesi su mu tri titule prvaka Engleske s Chelseajem te dva trofeja FA Kupa s ovim timom.

Treba svakako istaći da je Cole tokom karijere imao dosta problema s povredama, ali i bez njih Gerrardova poređenja njega i Messija zaista nemaju nikakvog smisla.

Top Komentari

Arnel925
Joe Cole poznata legenda haha neka se on drži golf loptica
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi