Pedri je u dva dana pokazao razliku između momka koji pravi veliku karijeru i umišljenih klinaca
Pedri ne želi gubiti vrijeme i potpuno je posvećen radu. To je pokazao pred veliki derbi (Foto: EPA)

Želi biti što bolji

Pedri je u dva dana pokazao razliku između momka koji pravi veliku karijeru i umišljenih klinaca

M. Šljivak

Barcelona će u velikom derbiju u nedjelju na Camp Nou dočekati najvećeg rivala Real Madrid. Ovaj duel mogao bi odlučiti prvaka jer bi pobjedom Katalonci otišli na 12 bodova prednosti, a koliko silno igrači Barce žele pobjedu pokazuje primjer mladog veznjaka Pedrija.

Barcelona i Real Madrid spremaju se za El Clasico koji bi mogao odlučiti sezonu. Katalonci imaju devet bodova više od Kraljeva i eventualnom pobjedom bi, gotovo izvjesno, osigurali titulu prvaka.

Koliko silno žele pobjedu u El Clasicu pokazuje primjer mladog veznjaka Pedrija. On je u protekla dva dana radio sam u trening-centru kluba kako bi što spremniji dočekao veliki derbi.

Trener Xavi Hernandez je igračima dao slobodna dva dana. Mogli su da rade apsolutno šta im je volja, ali Pedri nije želio ništa drugo nego da trenira.

Sjajni 20-godišnji veznjak samovoljno je dolazio u trening-centar. Oba dana je žestoko trenirao jer želi što spremniji dočekati derbi s Kraljevima.

Fenomenalni veznjak je u prethodnom periodu imao problema s povredom mišića. Sada je međutim sve u najboljem redu i on će voditi vezni red katalonskog velikana u El Clasicu.

Oglasi

Pedri ove sezone igra zaista fantastično. Odigrao je 30 utakmica i postigao je sedam pogodaka. Pokazao je da nije umišljena zvijezda kojoj je svejedno šta će se desiti na terenu i nije nikakvo čudo što ga mnogi smatraju jednim od najboljih veznjaka svijeta.

Prvi čovjek La Lige priznao da je navijač Real Madrida: "Madridista sam i ima dosta do kraja sezone"

Prvi čovjek španske La Lige Javier Tebas otvoreno je priznao kako je navijač Real Madrida. Šef prvenstva govorio je o predstojećem El Clasicu i on se svim srcem nada da će Kraljevi prestići Barcelonu do kraja sezone i osvojiti titulu prvaka.

Predsjednik španske La Lige izazvao je popriličan skandal nakon što je priznao da je navijač Real Madrida. Učinio je to pred El Clasico koji se igra u nedjelju i koji bi mogao dosta toga značiti za prvenstvo.

Tebas bi naravno volio da Real Madrid pobijedi i da se prvenstvo zakuha, a Tebas je pred meč rekao:

"Je li prvenstvo završeno? Ja sam Madridista, Real Madrid je ranije već stizao razliku od sedam ili osam poena, a ima još dosta da se igra do kraja sezone. Zamislite šta će biti ako Real pobijedi u El Clasicu, bit će jako blizu", rekao je Tebas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona pred nedjeljni El Clasico koji se igra na Camp Nou stadionu ima devet poena prednosti ispred najvećeg rivala i eventualnom pobjedom došli bi na plus 12 i bili bi na korak od naslova.

Međutim, nakon izjave Tebasa mnogi navijači Barcelone su uvjereni da im slijedi pravi pakao u duelu s najvećim rivalom i da bi moglo biti određenih problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi