Bio je na izdisaju, sve što je tražio je flaša vode, od večeras Hrvati zbog njega rone suze
Foto: Pixsell

Bio je fantastičan na startu Eura

Bio je na izdisaju, sve što je tražio je flaša vode, od večeras Hrvati zbog njega rone suze

Admin Čaušević

Španija je na furiozian način otvorila Evropsko prvenstvo nakon što je sa ubjedljvih 3:0 pobijedila Hrvatsku. Scene navijača Vatrenih kako plaču ispred Olimpijskog stadiona u Berlinu su obilaze svijet. 

Hrvati su da dosta velikim očekivanjima došli na Euro, međutim već u prvom meču su dobili ozbiljnu lekciju. Reklo bi se na vrijeme pošto se još uvijek mogu iskupiti za poraz.

Mladi navijač Hrvatske u suzama zbog poraza; Foto: Pixsell

Među igračima koji su zadali najviše muke hrvatskim fudbalerima bio je i veznjak Barcelone Pedri koji se nije upisao među strijelce, ali je imao jednu asistenciju.

Pedri je u sezoni iza nas imao problema sa povredam, propustio je neke važne etape sezone zbog čega je i protiv Hrvatske imao doziranu minutažu te je zamijenjen poslije sat vremena igre.

Za provedeno vrijeme na terenu osim asistencije Pedri je zabilježio 100 %-tni učinak u 17 napravljanih dodavanja, dok je uspio kreirati i tri izgledne šanse za gol.

Dalićev vezni red na čelu sa Lukom Modrićem te Mateom Kovačićem te Marcelom Brozovićem jednostavno nije imao rješenje za 21-godišnjaka.

Oglasi

"Pedri mi je dao sjajan pas prije gola", pohvalio je strijelac drugog gola Španije, Fabian Ruiz, mladog veznjaka Barcelone.

Intersantna je priča ovog fudbalera od prije tri godine kada je također na Evropskom prvenstvu praktično bio na izdisaju i to zbog velikog broja utakmica.

Španac je tada igrao bez predaha računajući klupsku sezonu, Euro i Olmpijske igre. Tada je nastala i scena kada očajnički ulazi u svlačionici i sve što je tražio je bila flašica vode, dok da Luis Enrique tapše po ramenu.

Uspio je odigrati čak 73 utakmice u jednoj sezoni što je nestvaran podatak za nekog koje tek postao punoljetan, ali i sa druge strane pokazatelj koliko je zapravo odličan fudbaler.

Oglasi

Tada se očigledno preforsirao te je počeo imati problema sa povredama što se odrazilo i na njegov rast u igri te izdanja na terenu.

Međutim, ako se po jutru poznaje dan start Evropskog prvenstva znači da je Pedri ponovo počeo da blista i na putu je da postane nova zvijezda evropskog fudbala.

Intersatno da se zimus povezivao sa odlaskom iz Barcelone. Da je veliki biser fudbala govori i podatak da je Bayern za njega želio platiti čak 120 miliona eura, ali je sve propalo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako će tek u novembru proslaviti svoj 22 rođendan već je uspio upisati 147 nastupa za Barcelonu koja ga je platila 20-ak miliona još dok nije bio ni punoljetan. Uz to je dodao i 37 nastupa za matični Las Plamas.

Zanimljivo da bez obzira na brojne fanove i ogromnu popularnost Pedri još uvijek nema djevojku...

Top Komentari

Mirsad1705
Ko visoko leti, nisko pada! Naročito (fudbalski) penzioneri, osjetili smo to i mi u zadnjim kvalifikacijama.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi