Pedro: Danny Rose je najteži protivnik u Premier ligi

Tako smatra napadač Chelseaja

Pedro: Danny Rose je najteži protivnik u Premier ligi

Španski napadač Pedro Rodriguez smatra da je defanzivac Tottenhama Danny Rose najteži protivnik protiv kojeg je igrao u engleskom Premiershipu.

Bivši krilni napadač Barcelone konačno je pronašao pravu formu nakon što je na ljeto 2015. godine stigao u Chelsea. Njemu je mnogo pomogao i trener londonske ekipe Antonio Conte koji je tokom sezone promijenio formaciju i Chelsea sada igra 3-4-3 sistem.

Španac je tokom intervjua za Telegraph govorio o iskustvima na Otoku, o jačini Premier lige te o najtežem protivniku protiv kojeg je igrao. On poručuje da je to defanzivac Tottenhama Danny Rose. Također, on je komentarisao i Chelseajev niz od 12 uzastopnih pobjeda u Premiershipu.

"To nije novo za mene, ali je veoma teško u ovoj ligi. Mnogo je drugačije. U Barceloni, normalno je da pobjeđujete većinu utakmica i nekada je to veoma lako. Ali, Premier liga je veoma konkurenta i jaka. 14 pobjeda je rekord, zar ne? Dakle, ostaju nam još samo dvije pobjede, ali bit će veoma teško. Velika je morivacija pokušati sustići ovaj rekord", rekao je Pedro pa nastavio:

"Mnogo je drugačije u Španiji. Barcelona ima mnogo prilika da pobjedi meč, što je u Engleskoj mnogo teže jer su protivnici sjajni. To se može vidjeti iz sedmice u sedmicu jer vodeći timovi gube od ekipa koje su pri dnu tabele zato što su sve ekipe veoma dobre".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Pedro u prvom timu Barcelone proveo sedam godina, a da je za reprezentaciju Španije odigrao 60 mečeva te postigao 17 golova. Ove sezone je na 16 mečeva postigao četiri gola u Premiershipu te je tome dodao i šest asistencija.

Chelsea narednu utakmicu igra u subotu na domaćem terenu protiv Stokea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi