Prvi koji je osvojio pet najvećih trofeja birao idealnih 11: U napadu Messi, Ronaldinho i Immobile

Iznenadio izborom

Prvi koji je osvojio pet najvećih trofeja birao idealnih 11: U napadu Messi, Ronaldinho i Immobile

Admin Čaušević

Rijetki su fudbaleri koji su osvojili trofeje u svakom takmičenju u kojem su nastupili.

Pedro Rodriguez neće ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača ikada, ali će ostati upamćen kao prvi koji je osvoji sve najvažnije trofeje u svijetu fudbala.

Iskusni španski ofanzivac trenutno nastupa za Lazio, a do velikog dostignuća je stigao prije tri godine kao fudbaler Chelseja.

Plavci su tada pobijedili Arsenal u finalu Europa lige, a Pedro je tada kompletirao kolekciju jer je ranije osvojio Ligu prvaka, Svjetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo i Svjetsko klupsko prvenstvo.

U razgovoru za klupsku stranicu Lazija ovaj 34-godišnjak je birao idealnih 11 i može se reći da je napravio jedno veliko iznenađenje u svom izboru.

Naime, Pedro je u ekipu stavio Ciru Immobilea koji je posljednjih godina u dresu Lazija postao prava gol mašina pa je tako 2020. godine i osvojio evropsku Zlatnu kopačku.

Inače, Pedrova idealnih 11 izgleda ovako: V. Valdes; Dani Alves, Puyol, Terry, Jordi Alba; Xavi, Busquets, Iniesta; Messi, Immobile, Ronaldinho.

Kao trenera je izabrao Pepa Guardiolu kojem se zahvalio što mu je vjerovato i što mu je omogućio da osvoji sve trofeje.

Računajući klupski i reprezentativni fudbal Pedro je ukupno skupio 25 trofeja i nalazi se u grupi najtrofejnijih igrača svoje generacije.

Top Komentari

King_Kenny
...mogao je samo reci Barcelona,da djabe ne nabraja,a i ovog Immobilea stavio jer trenutno igra sa njim.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi