Peh nad pehovima: Novi problemi za Milana Đurića

Ponovo problem s preponama

Peh nad pehovima: Novi problemi za Milana Đurića

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Milan Đurić vratio se prošlog mjeseca na teren nakon što se uspio oporaviti od povrede.

Đurić je duže vrijeme odustvovao zbog povrede prepona, a nakon operacije morao je lagano da se vraća u proces treninga. Krajem prošlog mjeseca bh. napadač se konačno vratio na teren, te je pokazao svoj kvalitet golovima u prvih nekoliko utakmica. No, problem za Đurića ponovo se vratio nakon testova njegovih prepona.

U Bristolu su odlučili da za svaki slučaj da provjere stanje našeg napadača, a ono što ih je iznenadilo jeste da se gotovo ista povreda stvara na preponama bh. igrača. Trener ove ekipe Lee Johnson izjavio je da Đurić neće izbivati s terena, ali da će ga koristiti dosta manje na utakmicama.

"Đurić je imao operaciju prepona i nekako je tužno kako se stvari odvijaju. Jedna prepona je ojačala, a druga počela slabiti. Doktori odbijaju da operišu to jer ne žele u današnje vrijeme samo da rade jednu preponu nego ta operacija ide kada su u pitanju obje strane. Imao je problem na desnoj preponi, a sada je počeo osjećati isti problem na lijevoj", rekao je Johnson, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U ovom trenutku ne znamo šta i kako, ali smo odlučili da ćemo ga koristiti manje nego inače kako se stvari ne bi pogoršale. Morat će igrati pod injekcijama, ali on je veliki dečko i borit će se s tim. Neće mnogo počinjati utakmice i moramo donijeti pametnu odluku. Ne može početi tri meča zaredom, to nam je jasno".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi