Pejić napustio Orašje, pa donio zanimljivu odluku

Vratio se u rodni kraj

Pejić napustio Orašje, pa donio zanimljivu odluku

Samir Mlaćo

Nekadašnji "A" i U-21 reprezentatvac BiH Matijas Pejić (30) u narednoj sezoni neće nositi dres Orašja. Naime, Pejić se odlučio na rastanak sa popularnim Labudovima sa Save, koji će u novoj sezoni Prve lige FBiH nastupati u poprilično izmijenjenom sastavu.

Zanimljivo da je Pejić i protekle sezone pored aktivnog igranja za Orašje, sa klupe predvodio Mladost iz Domaljevca, člana Druge županijske lige Posavine.

Iako su njegovi izabranici u posljednjih sedam kola upisali isto toliko pobjeda, nisu izborili viši rang, te će u novoj sezoni pokušati ostvariti zacrtani cilj. Pejić će obavljati ulogu trenera - igrača u Domaljevcu, te svojim znanjem i iskustvom pokušati pomoći u nakanama svog kluba.

"Nakon dosta lutanja po BiH i inozemstvu odlučio sam se vratiti u svoje selo i Domaljevcu dati nešto od sebe, kroz jedinu stvar koju znam raditi, a to je nogomet", kazao je Pejić u nedavnom razgovoru za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pejić je za "A" reprezentaciju BiH debitovao u Zenici protiv Makedonije (2:2), a nosio je i dres češkog Brna, Slobode, Veleža, Zvijezde Gradačac...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi