Pejić: Protiv Goražda očekujemo pobjedu

Optimizam u redovima Vezira

Pejić: Protiv Goražda očekujemo pobjedu

S. Mlaćo

Nakon revanš utakmice Kupa na Piroti protiv FK Sarajevo odigrane jučer, NK Travnik je danas organizovao press konferenciju na kojoj su se sabrani utisci sa te utakmice, ali se pričalo i o očekivanjima pred utakmicu sa FK Goražde koja se igra u subotu 18. marta. 

Pomoćni trener i član stručnog štabaVzira  Feđa Dudić je kazao kako sigurno mogu biti zadovoljni utakmicom iako ostaje žal za neiskorištenim šansama. Istakao je da ta utakmica predstavlja veliki psihološki pomak jer su igrači sebi dokazali da mogu igrati sa velikim ekipama. Povratak publike na tribine stadiona Pirota je također izazvao zadovoljstvo kod Vezira.

Kada je riječ o subotnjoj utakmici, fizičkoj spremnosti igrača i potencijalnom umoru, Dudić kaže kako opet tim ima problema pri sastavljanju najbolje ekipe. Naime, ovu utakmicu radi povreda izostaju Zajmović i Fazlić, a najbolji strijelac Jusufbašić radi dobijenog trećeg žutog kartona u utakmici sa NK Novi Travnik. 

Dudić kaže da je cilj pobjeda, jer ukoliko se žele vratiti u Premijer ligu Travnik nema drugih riješenja. 

Matijas Pejić je čestitao svojim saigračima na dobro odigranoj utakmici sa Sarajevom, a što se tiče predstojeće utakmice sa ekipom Goražda istakao je da očekuje pobjedu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Seid Zukić je istakao kako je sigurno da u svaku utakmicu ulaze kao favoriti i da su preuzeli tu ulogu, a sada kao ekipa nemaju pravo na kalkulacije.

Utakmica FK Goražde - NK Travnik se igra u subotu 18. marta u 15 sati u Goraždu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti