Bosna i Travnik traže pobjede, duel starih rivala u Bihaću

17. kolo Prve lige Federacije

Bosna i Travnik traže pobjede, duel starih rivala u Bihaću

S. Mlaćo

Danas i susreta se igraju susreti 17. kola Prve lige Federacije naše zemlje.

Za danas je zakazano sedam utakmica, dok će GOŠK i Goražde snage odmjeriti sutra.

Vodeća Bosna iz Visokog na svom stadionu ugostit će Bosna Semu, te se Visočani nadaju novoj pobjedi.

"Mi moramo pobijediti. Nema više priče da imamo cilj, imperativ i to, to smo prevazišli. Svaku utakmicu moramo ući što angažovanije, podrediti se rezultatu, te svaku utakmicu preuzimamo ulogu favorita. Nadamo se pobjedi, a Bosna Semu dobro poznajemo. Tu su većinom veoma školovani igrači koji su nastupali sa Željezničar i Sarajevo, te se po meni trebali do sada imati pet šest bodova više", jasan je bio u razgovoru za SportSport.ba trener NK Bosna Visoko Faruk Dedić

Drugoplasirani Travnik u kantonalnom derbiju dočekuje fenjeraša Novi Travnik i sve osim sigurne pobjede Vezira bilo bi ravno senzaciji. U Novom Travniku vjeruju da bi umor domaćih igrača zbog igranja Kupa u srijedu mogao biti njihova mala prednost.

"Nikoga ne podcjenjujemo, ali preuzimamo ulogu favorita", kazao je trener u stručnom štabu NK Travnik Feđa Dudić.

Derbi ovog kola igra se u Gračanici gdje će Bratstvo ugostiti Orašje. Tim Denisa Sadikovića u prošlom kolu na nevjerovatan način ispustio je bodove protiv Budućnosti, te će sada imati priliku za popravni, a Labudovi sa Save nisu uspjeli savladati Jedinstvo, te je već sada jasno da njihove ambicije nisu vezane za osvajanje prvog mjesta.

Rudar iz Kaknja će svoju drugu pobjedu zaredom pokušati ostvariti na svom terenu protiv neugodne Sloge iz Simonog Hana, dok će Radnički iz Lukavca bodove spasa tražiti protiv Budućnosti iz Banovića.

Jedinostvo i Velež, dva stara rivala, nekada su punili stadione u međusobnim duelima u Bihaću i Mostaru. Sitaucija je sada puno drugačija, a domaći ohrabreni bodom iz Orašja žele se svojim navijačima odužiti pobjedom. Velež je u veoma teškoj situaciju, svaki bod je izabranicima Ibre Rahimića neophodan, pa se očekuje utakmica u kojo će oba tima ići na pobjedu.

"Bez obzira na stanje na tabeli nama je svaka utakmica kao posljednja i tako moramo da se odnosimo. Otvorili smo dobro nastavak prvenstva sa gostujućim bodom koji je doprinjeo samopouzdanju igrača, ali tek sada trebamo da pokažemo pravo lice u utakmici sa Veležom. Ta utakmica uvijek privlači dosta pažnje, derbi je, a Bihać već trese blaga euforija i dosta se priča na ulicama o toj utakmici. Mi ne razmišljamo puno o Veležu, oni su u takvoj situaciji da moraju da razmišljaju o nama,  tako da ćemo igrat našu igru, borit se kao što smo to i učinili i prošlu utakmicu, te sve osim tri boda za nas će biti neuspjeh. Očekujemo i podršku naših navijača", jasan je bio napadač NK Jedinstvo Miloš Galin. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zvijezda je blagi favorit na svom terenu protiv Čapljine, koju će sa klupe predvoditi Damir Beća, nakon što je Tomislav Raguž podnio ostavku poslije poraza od Bosne (0:1). Posljednji susret kola u nedjelju donosi duel GOŠK-a i Goražda, a Gabeljani su apsolutni favoriti, međutim, i Goražde je vrlo često znalo favoritima pomrsiti račune.

"Respektujemo Goražde jer tu ima dosta dobrih igrača, ali mi ćemo dati sve od sebe da tri boda ostanu u Gabeli. Goražde jako dobro poznajemo jer sam igrao pola godine u tom klubu i radi se o jednoj kvalitetnoj ekipi", kazao je prvotimac GOŠK-a Mirsad Ramić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi