Kćerka legendarnog Pelea je sve iznenadila: "To nije tačno!"

Odavno ima problema sa zdravljem Brazilac

Kćerka legendarnog Pelea je sve iznenadila: "To nije tačno!"

S. Mlaćo
Teme:
Brojni svjetski mediji prenijeli su informaciju da se legendarni Brazilac Pele nalazi u bolnici, te veoma teškom zdravstvenom stanju, skoro na samrti.

Kako tvrde novinari Daily Maila, posljednja kemoterapija nije djelovala, te je Pele prebačen u bolnicu za palijativno liječenje, odnosno liječenje totalne boli.

Te klinike poznate su i kao mjesta gdje ljudi idu kako bi svoj život završili sa što manje bolova koje imaju zbog bolesti.

Čini se kako su prve informacije koje su se pojavile kako je Pele imao problema sa srcem i određenim organima ispostavila tačnim, no njegova kćerka je sada sve demantovala.

“Nepravedno je da se priča da je Pele prebačen na palijativnu njegu. To je van svih granica. Vjerujete nam, to nije tačno“, rekla je Flavija za Globo.

Pele je u subote se oglasio i rekao da se osjeća dobro te ponovo pružio podršku reprezentaciji Brazila.

Oglasi

Iako je kroz povijest bilo zaista nevjerovatnih fudbalera, dosta fudbalskih stručnjaka, igrača i navijača nema nikakve dileme - Pele je najbolji svih vremena za mnoge.

Pele je u karijeri osvojio gotovo sve što je mogao. FIFA ga je 2000. godine proglasila igračem stoljeća, a ono što su kolege s terena govorile o njemu navode samo na jedno. Čudesni Brazilac bez dileme najbolji.

"On je najkompletniji fudbaler kojeg sam ikad vidio", riječi su legendarnog Nijemca Franza Beckenbauera.

Čovjek koji je čuvao čuvenog brazilskog fudbalera u finalu Svjetskog prvenstva Tarcisio Burgnich nije znao šta ga je snašlo u tom meču kojeg je Brazil dobio s 4:1.

"Prije utakmice sam sebi rekao da je i on samo čovjek od krvi i mesa. Bio sam u krivu", istakao je on, a još jedan italijanski defanzivac Giacinto Facchetti je dodao:

"Skočili smo u skupa u zrak. Bio sam viši od njega, imao bolji impuls. Kada sam sletio na tlo pogledao sam gore i ostao zapanjen. Pele je još bio u zraku, udarao je loptu glavom. Izgledao je kao da može ostati u zraku koliko to god želi".

Pelea - čije je puno ime Edson Arantes do Nascimento - mnogi smatraju najvećim fudbalerom svih vremena.

Sa Brazilom je osvojio tri Svjetska prvenstva 1958., 1962. i 1970. i postigao 643 gola u 659 zvaničnih utakmica za brazilski klub Santos. Za reprezentaciju svoje zemlje postigao je 77 golova u 92 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi