Njemu nije do SP-a: Teška bolest za bolnički krevet prikovala legendarnog Pelea
Pele se javio u bolnicu zbog pogoršanja stanja.

Pogoršalo se stanje

Njemu nije do SP-a: Teška bolest za bolnički krevet prikovala legendarnog Pelea

E. Ganibegović
Teme:

Svjetsko prvenstvo u Kataru je u punom jeku, Brazil se plasirao u osminu finala i glavni je kandidat za osvajanje rekordne šeste titule, no legendarnom Peleu sigurno nije do Mundijala jer je njegovo zdravlje, najblaže rečeno, kritično.

Kako javlja Marca, legenda brazilskog i svjetskog fudbala hospitalizovana je u Sao Paulu.

Čini se kako tumor koji već dugo ima više ne reaguje na hemoterapiju i sada se Pele javio u bolnicu zbog pogoršanja stanja.

Podsjetimo, Peleu je dijagnosticiran tumor na debelom crijevu, a sada se stanje pogoršalo, nakon operacije koju je imao prošlog septembra.

Prema ESPN-u, Pele se nalazi u bolnici Albert Einstein u Sao Paulu u svom rodnom Brazilu.

Tamo će biti podvrgnut temeljitom pregledu kako bi se utvrdilo stanje njegovih vitalnih organa.

Oglasi

U međuvremenu, njegova kći Kely Nascimento pisala je na društvenim mrežama kako bi pokušala ublažiti strahove za najgore.

"Pozdrav prijatelji. Puno uzbune u medijima u vezi sa zdravljem mog oca", napisala je Nascimento na Instagramu.

"On je u bolnici, provjerava svoje lijekove. Neki od moje braće i sestara posjećuju ga u Brazilu. Cijenimo brigu i ljubav", dodala je.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zdravstveno stanje trostrukog osvajača Svjetskog kupa posljednjih se godina pogoršava, što zbog operacije, što zbog brojnih pregleda, ali, naravno, i godina koje neminovno teku. 

To, zajedno s pandemijom, učinilo ga je zapravo samotnjakom u svom domu u Sao Paulu, iako ima društvo i podršku svojih najbližih i najdražih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi