Pele prestao reagovati na kemoterapije, prebačen u kliniku gdje svaki sekund može biti posljednji

Pele prestao reagovati na kemoterapije, prebačen u kliniku gdje svaki sekund može biti posljednji

E. Oštraković
Teme:

Legendarni Brazilac, Pele, prebačen je u kliniku za palijativno liječenje i više ne reaguje na tretmane kemoterapije u borbi sa rakom crijeva.

Pele koji ima 82 godine primljen je u bolnicu prošle sedmice, kako bi mu bila promjenjena terapija, te kako bi bila urađena kemoterapija.

Ipak, kako tvrde novinari Daily Maila, posljednja kemoterapija nije djelovala, te je Pele prebačen u bolnicu za palijativno liječenje, odnosno liječenje totalne boli.

Te klinike poznate su i kao mjesta gdje ljudi idu kako bi svoj život završili sa što manje bolova koje imaju zbog bolesti.

Čini se kako su prve informacije koje su se pojavile kako je Pele imao problema sa srcem i određenim organima ispostavila tačnima.

Navodno je u četvrtak Pele bio u nešto boljem stanju, te je tada njegova kćerka javnost obavijestila da nema razoga za brigu, ali očito nije tako.

Sada se nalazi na klinici za palijativnu njegu, te neće biti podvrgnut invazivnim testovima ili liječenju.

Obzirom da je palijativna klnika takve prirode da se brine o pacijentima koja imaju takva stanja da je samo pitanje trenutka kada će umrijeti, čini se da se za njega sprema ono najgore.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pelea - čije je puno ime Edson Arantes do Nascimento - mnogi smatraju najvećim fudbalerom svih vremena.

Sa Brazilom je osvojio tri Svjetska prvenstva 1958., 1962. i 1970. i postigao 643 gola u 659 zvaničnih utakmica za brazilski klub Santos. Za reprezentaciju svoje zemlje postigao je 77 golova u 92 utakmice.

Top Komentari

tarchi
Ma to su mu zadnji sati. Kakva hemoterapija. Dokazano je da hemoterapija ubija čovjeka, a jako slabo pomaže.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi