Objavljen video fudbalske legende koji je rasplakao cijeli svjet: "Ovo je kraj"

Oprašta se od porodice i prijatelja

Objavljen video fudbalske legende koji je rasplakao cijeli svjet: "Ovo je kraj"

Haris Zilić
Teme:

Brazilska legenda i jedan od najboljih fudbalera svih vremena za mnoge i najbolji koji je igrao fudbal, Brazilac Pele nalazi se u veoma kritičnom stanju.

Posljednji video koji je došao iz bolnice dirnuo je i rasplakao mnoge.

Pele se u društvu svoje porodice opraštao sa bolničke postelje.

Zdravtsveno stanje se pogoršalo. Pele jedva komunicira, a na momente gubi i svijest saopštili su iz bolnice.

"Svjesni smo situacije i znamo da se bliži kraj. Želja mu je bila da oprosti putem videa od prijatelja i ljudi koji su ga podržavali", navode iz porodice.

Oglasi

Pele se nedanvo zahvalio životu na svemu što mu je pružio.

Posljednja, ona najteža utakmica igra se već duže vrijeme.

Legendarni Brazilac boluje do teške bolesti, stanje se pogoršalo posljednjih mjesec dana.

Edson Arantes do Nascimento, poznatiji po nadimku Pele, bivši je brazilski fudbaler. Uz Diega Maradonu, smatra se najboljim igračem u historiji nogometa, kojim ga je 1999. godine proglasila FIFA.

Rođen je 24. oktobra 1940. godine i bio je predvodnik nevjerovatne generacije Brazila koja je 1958. i 1962. godine postala prvak svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi