Posljednja fotogafija fudbalske ikone tjera suze na oči: Jedna kćerka dotučena, a druga očajna

"Još jednu noć zajedno"

Posljednja fotogafija fudbalske ikone tjera suze na oči: Jedna kćerka dotučena, a druga očajna

Admin Čaušević
Teme:

Porodica jednog od najboljih igrača u historiji prolazi kroz jako teške dane. Tom prilikom nastala je i fotografija koja izaziva emocije i suze ne samo kod ljubitelja fudbala već i kod svih koji su je vidjeli.

Bivši brazilski fudbaler Edson Arantes do Nascimento poznat kao Pele, "nastavlja s borbom", u petak je rekla jedna od njegovih kćerki, nakon što je saznala da se njegovo zdravstveno stanje pogoršava.

Kelly Nascimetno je objavila i prvu fotografiju Pelea otkako su prije dva dana njegovi liječnici izvijestili da mu je rak uznapredovao, uzrokujući "disfunkcije" u njegovim bubrezima i srcu.

Nakon što su doznale za pogoršanje zdravstvenog stanja trostrukog svjetskog prvaka, njegove su kćeri objavile da će provesti Božić u bolnici, gdje je Pele hospitaliziran od 29. novembra.

  

Kćerka brazilske legende je objavila i dirljivu fotografiju s opisom: "Nastavljamo se boriti, još jednu noć zajedno."

Pele je hospitaliziran kako bi se procijenila promjena u kemoterapiji koju je primao otkako mu je u septembru prošle godine otkriven tumor debelog crijeva.

Oglasi

Početkom decembra iz bolnice su i da ga liječi i od respiratorne infekcije koju je, prema riječima njegovih kćeri, dobio kao posljedicu covida-19.

Brazilci su nekoliko utakmica na Mundijalu igarli upravo za Pelea, ali na njihovu nažlost nisu uspjeli doći do šeste zvijezdice iako je to bila najveća želja legendarnog fudbalera.

Popularni O Rei je krajem oktobra proslavio svoj 82. rođendan. Iako je već nekoliko decenija u penziji i dalje ga mnogi smatraju najboljim fudbalerom u historiji.

Prije nekoliko dana pojavio se i video iz bolnice na kojem se može vidjeti Pele kako izvodi određene vježbe, ali u međuvremenu se njegovo zdravstveno stanje dodatno pogoršalo.

Također, iz njegove porodice je saopšteno kako je planirana božićna zabava otkazana.

"Naša proslava Božića je otkazana. Odlučili smo tako u dogovoru s liječnicima iz nekoliko razloga. Bilo bi bolje da ostanemo svi zajedno i da vjerujemo u pomoć koju nam pružaju liječnici."

"Kao i uvijek, zahvalni smo vam za ljubav i podršku koju nam pružate ovdje u Brazilu i širom svijeta. Vaša mu podrška puno znači, znamo da nismo sami. Svima želimo da u zdravlju i veselju provedu Božićne praznike", poručila je Peleova kćerka, Kelly.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi