Gesta Brazilaca nakon utakmice oduševila cijeli svijet!
Sjajna gesta reprezentativaca Brazila.

Podrška za legendu

Gesta Brazilaca nakon utakmice oduševila cijeli svijet!

Eldar Ganibegović

Fudbaleri Brazila su nakon utakmice s Južnom Korejom na sjajan način pružili podršku svojoj legendi koja se trenutno nalazi u bolnici zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Brazil je šesta reprezentacija koja se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Karioke su večeras s 4:1 savladale Južnu Koreju i tako izborile plasman među osam najboljih.

Već nakon prvih 45 minuta bilo je jasno ko će ići dalje jer je Brazil vodio 4:0 pogocima Vinicusa, Neymara, Richarlisona i Paquete, da bi azijska selekcija stigla do utješnog gola preko Seung-Hoa u 76. minuti.

Nakon utakmice reprezentativci Brazila napravili su sjajan gest koji je sigurno oduševio i cijeli Brazil, ali i cijeli svijet.

Naime, poznato je da se Pele nalazi u bolnici zbog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, a nakon utakmice s Južnom Korejom dobio je veliku podršku od igrača Brazila.

Oglasi

Svi su se skupili i fotografisali s njegovim imenom i slikom. Pogledajte kako je to izgledalo. 

[twitter]https://twitter.com/search?q=brasil%20korea&src=typed_query&f=live[/twitter]

Pele se i sam danas oglasio i kazao kako će iz bolnice pratiti utakmicu Brazila, a sada mu je sigurno osmijeh na licu nakon uvjerljive pobjede.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Brazil će se za plasman u polufinale boriti protiv viceprvaka svijeta, ekipe Hrvatske, koja je danas nakon penala izbacila Japan.

Sutra se igraju još utakmice Maroko - Španija i Portugal - Švicarska nakon čega ćemo znati sve parove četvrtfinala. 

Top Komentari

FahroKonjHodzic
jel ovi rahmetli
0 3
Adrian
Kralj fudbala.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi