Pele nema dilemu između Cristiana Ronalda i Messija

Zanimljiv odgovor legendarnog Brazilca

Pele nema dilemu između Cristiana Ronalda i Messija

Samir Mlaćo

Legendarni Brazilac Pele je nedavno izašao iz bolnice.

Počeo je sa terapijama i sada se osjeća bolje.

I dalje je 'meta' medija. Njegova riječ vrijedi dvostruko kada je nogomet u pitanju, pa svi žele čuti razna mišljenja.

Kaže da sve ostale fudbalere danas porede sa njim.

"Teško je pitanje ko je najbolji igrač ikada. Zico, Ronaldinho, Ronaldo, Cruyff... Mislim da je Pele najbolji. Sve ih uspoređuju sa mnom".

Na pitanje ko je njegov favorit danas, nije imao puno dilema.

"Cristano Ronaldo. Ipak, ne treba zaboraviti ni Messija".

Nedavno je kazao i to da je Neymar bolji igrač od Mbappea.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče Mbappea, mislim da je Neymar kompletniji igrač, ali u Evropi svi pričaju o Mbappeu", kratko je rekao Pele pa se osvrnuo na Neymarova simuliranja.

"Teško je braniti Neymara za sve stvari koje radi osim fudbala. Pričao sam s njim i podsjetio ga na njegovu vještinu. Nije imao sreće jer Brazil nije osvojio Svjetsko prvenstvo, pa su njega izdvojili. Bio sam dva puta s njim u Europi. Pričali smo i rekao sam mu: Bog fudbala ti je dao dar, ti ga komplikuješ zbog svega što radiš", poručio je Pele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi