Ferreira: Ronaldo može igrati na vrhunskom nivou do 40. godine

Nekadašnji saigrači

Ferreira: Ronaldo može igrati na vrhunskom nivou do 40. godine

Cristiano Ronaldo može igrati na vrhunskom nivou do 40. godine, smatra njegov bivši saigrač iz reprezentacije Portugala Paulo Ferreira.

Njih dvojica su šest godina skupa igrali za reprezentaciju te su nastupili na četiri velika turnira.

Ronaldo danas ima 35 godina, ali bez obzira na to igra na vrhunskom nivou i nedavno je izjednačio rekord Serije A jer je postigao barem po gol na 11 uzastopnih utakmica.

Ferreira ga dugo poznaje i optimista je kada su u pitanju sljedeće sezone i igre Ronalda u njima.

"Znam Cristiana Ronalda dugo vremena. Njegov stav, koliko je profesionalan, koliko naporno radi - sve je izvanredno. Dok mu njegovo tijelo bude dozvoljavalo, ostat će na ovom nivou. Ja mislim da će on trajati još četiri ili pet godina".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Još uvijek je važan igrač kojeg svi respektuju. Još ga se boje jer može odlučiti utakmicu. Gledao sam ga kako se razvija. Igrao sam protiv njega kada je imao 18 i on zaslužuje da još dugo bude na ovom nivou zbog svega što je postigao i što je uložio. Mislim da može igrati do četrdesete, saglasan sam s tim. Vidjet ćemo kako će mu se tijelo nositi s tim, ali ako ne bude povreda bit će sve u redu", kazao je Ferreira.

Ronaldo je i ove sezone izvanredan jer je na 32 odigrane utakmice postigao 25 pogodaka i dodao četiri asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

doktor123
Hahahahaahha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi