Conte naciljao novu metu: Arnautović je Chelseajev "plan B"
U taboru Chelseaja ne žele dočekati kraj prelaznog roka bez pojačanja u napadu, pa će se ukoliko propadne transfer Edina Džeke okrenuti fudbaleru West Hama.

Napadač Čekićara na radaru londonskih Plavaca

Conte naciljao novu metu: Arnautović je Chelseajev "plan B"

Ostalo je još sedam dana do isteka prelaznog roka na Otoku, a Antonio Conte još nije pronašao pojačanje u vrhu napada svoje ekipe.

Chelsea u proteklim danima svim silama pokušava pojačati napad ekipe, s obzirom da forma Alvara Morate nije na zavidnom nivou, ali i zbog činjenice da Conte ne računa na Michyja Batshuayija.

U proteklim danima su se pojavile špekulacije o Conteovoj "listi želja", a na njoj su se našla i neka imena koja sigurno ne mogu zadovoljiti apetite navijača Chelseaja. Italijanski stručnjak je tako u svojoj ekipi, navodno, želio vidjeti Andyja Carrolla, Christiana Bentekea ili Petara Croucha.

Teško da će jedan od pomenutih fudbalera obući dres Chelseaja, ali se zato naš Edin Džeko izdvojio kao najizglednije pojačanje londonskih Plavaca.

Mnogobrojini mediji, kako u Italiji tako i na Otoku, su prenijeli da je postignut dogovor između Rome i Chelseaja, te da će Džeko zajedno sa saigračem Edersonom uskoro krenuti put Stamford Bridgea.

Ipak, postoji mogućnost i da su se pojavile neke "smetnje" prilikom pregovora Chelseaja i Edina Džeke i to oko ličnih uslova ugovora. Radi se, međutim, o pitanjima oko kojih se lako usaglasiti, pa bi Edin Džeko u narednim danima mogao postati novi fudbaler Chelseaja.

Međutim, Conte ništa ne želi prepustiti slučaju, pa je tako, navodno, pronašao i "opciju B" u slučaju da Džeko ne stigne na Stamford Bridge.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Chelseaja nikako ne želi dočekati kraj prelaznog roka bez novog napadača, a ESPN saopštava da u taboru Plavaca sada ozbiljno razmatraju i dovođenje fudbalera West Hama Marka Arnautovića.

Arnautović u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, pa je privukao pažnju i Antonia Contea, ipak, Chelsea će vjerovatno pokušati realizovati njegov transfer samo ako ne uspije angažovati Edina Džeku.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi