Komentatori, publika i fudbaleri ostali u šoku nakon hladnokrvne odluke sudije,

Čudna situacija

Komentatori, publika i fudbaleri ostali u šoku nakon hladnokrvne odluke sudije,

E. Oštraković

U toku je revanš utakmica 1/8 finala Evropske lige između Betisa i Manchester Uniteda, a trenutni rezultat je 0:0.

Obzirom na to da je Manchester United u prvoj utakmici slavio sa 4:1, teško je vjerovati da ekipa Betisa može izboriti prolaz dalje.

Naime, nakon prvog poluvremena golova nema, te je zaista teško čak i pomisliti da će Manchester United prokockati ovu prednost u drugom poluvremenu.

Iako je domaća ekipa dominirala u prvih 45 minuta uspjeli su uputiti samo jedan udarac u okvir gola gostiju, što naravno nije dovoljno kada imate tri gola zaostatka.

Nevjerovatan detalj destio se u 29. minuti utakmice kada je žuti karton dobio igrač Manchester Uniteda, Facundo Pellistri.

On je imao kontrolu nad loptom, a zatim je uklizao, te je dodao do svog saigrača. Nakon toga sudario se sa igračem Betisa.

Oglasi

Sudija je na iznenađenje svih dosudio prekršaj za Betis, a nakon toga je pokazao žuti karton mladom fudbaleru gostujuće ekipe.

Igrači Manchester Uniteda, kao ni sam Pellistri nisu mogli da vjeruju šta je odlučio da dosudi glavni sudija ove utakmice.

U nevjerici su bili čak i komentatori, ali sudija je bio odlučan da pokaže žuti karton Pellistriju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Situaciju možete pogledati OVDJE.

Ostaje da vidimo kako će ova utakmica završiti, ali je vrlo izvjesno da će u narednu rundu takmičenja proći Manchester United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi