Penal koji je Zvezdi donio milione: "Pustite, šefe, ja ću"

Pankov je junak uz Borjana

Penal koji je Zvezdi donio milione: "Pustite, šefe, ja ću"

S. Mlaćo

Dugo će ljubitelji nogometa, a posebno navijači Crvene Zvezde pamtiti revanš  meč 3. pretkola Lige prvaka protiv Kopenhagena.

Nakon 1:1 i u revanšu, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a tada je nastala prava ludnica. Promašivali su i jedni i drugi, no Beograđani su zahvaljujući sjajnom čuvaru mreže Milanu Borjanu prošli dalje.

Nakon desete serije jedanesteraca, sve je krenulo ispočetka. Loptu je ponovo trebao uzeti Marko Marin, no Radovan Pankov je bio jasan.

"Pustite, šefe, ja ću", rekao je Pankov i sigurno pogodio po sredini gola.

Jonas Wind je zatim pod velikim pritiskom uzeo loptu, šutirao, no Borjan je to pročitao i odveo svoj tim dalje.

"Bio sam toliko siguran da sam mogao svih 11 penala pucati. Mirnoća je vrlina koja me krasi kao nogometaša", kazao je Pankov.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Crvena zvezda će u play-offu za plasman u grupnu fazu Lige prvaka igrati sa švicarskim Young Boysom.

Top Komentari

Alpasinacxx
Pobjednički mentalitet se gradi od malena, sistematski, od kuće, pa kroz obrazovanje institucionalno i onda se on kroz život naplati. C. Zvezda je to u Danskoj imala i naplatila, na čemu im čestitam u sportskom duhu.
0 8
milivoje
E jeste debili,Pankov je stoper Pavkov je napadac
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije