Henry smatra da je Lovren napravio penal: Ovo mora prestati, u fudbalu mora biti logike

Jasan je bio

Henry smatra da je Lovren napravio penal: Ovo mora prestati, u fudbalu mora biti logike

E. Oštraković

Ekipa Lyona sinoć je ostvarila pobjedu na gostovanju kod PSG-a, a jedini gol na utakmici viđen je u 56. minuti. Strijelac je bio Bradley Barcola.

Ipak, jedna situacija mnogima je privukla pažnju, a desila se u 43. minuti ove utakmice.

Naime, tada je Nuno Mendes utrčao sa lijeve strane kaznenog prostora i htio je loptu vratiti u sredinu, a ona je pogodila Lovrena u ruku.

Sudije su pokazale da nema penala jer nije bilo namjere da igra rukom, ali su Parižani nastavili pritisak na sudiju.

Legendarni francuski napadal Thierry Henry smatra da su fudbaleri PSG-a u ovoj situaciji bili u pravu i da je trebao biti dosuđen penal.

"To je trebao biti penal. Jednom, dvaput, tri puta! Ovo mora prestati, u fudbalu mora biti logike. Lopta je išla prema Mbappeu, ali je zapela na Lovrenovoj ruci. Ma ovo je deset puta trebao biti penal", rekao je Henry.

Lovren u Lyonu igra za godišnju platu od skoro pet miliona eura, a to ga čini 20. najplaćenijim igračem u ligi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U Lyon se vratio iz Zenita u kojem je igrao jako dugo. Standarni je član prve postave ovog tima i igra jako dobro.

Treba dodati i to da se nakon Svjetskog prvenstva oprostio od hrvatske reprezentacije.

Promo

Top Komentari

Ecosport
Jao žalosti ove, lik zaustavio loptu da ne dođe na drugu stativu gdje će je u go pospremiti igrač PSGa. Čuj nije imao namjeru. Onda penal i ćao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi