Penal na poluvremenu i golman Freiburga donijeli trijumf Mainzu

Bundesliga, 30. kolo

Penal na poluvremenu i golman Freiburga donijeli trijumf Mainzu

Dvije ekipe koje se bore za opstanak, tačnije izbjegavanje "play-outa" Bundeslige su danas u odmjerile snage, a Mainz je na kraju na svom terenu savladao Freiburg sa 2:0.

Mainz je ovom pobjedom i prestigao Freiburg na tabeli, te se sada nalazi na 15. mjestu sa 30 bodova, dok i Freiburg ima 30. bodova ali je na 16. poziciji, koja vodi u doigravanje za opstanak.

Susret na Opel Areni je svakako obilježila situacija iz finiša prvog dijela, kada je fudbaler gostiju Kempf igrao rukom u svom kazneno prostoru, ali to sudija nije vidio.

Oglasio je glavni arbitar kraj prvog poluvremena, fudbaleri su otišli u svlačionicu, ali je VAR potom stupio na scenu. Sudija je odlučio da je ipak bio penal, pa su se igrači vratili na teren, De Blassis je pogodio za 1:0, a fudbaleri obje ekipe su se tek nakon realizacije najstrožije kazne mogli vratiti na odmor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I drugi gol za Mainz je postigao De Blassis, ali ovaj put nakon katastrofalne greške golmana Freibruga Schwolowa koji je bukvalno dodao loptu fudbaleru Mainza pred svojim golom u 79. minuti. De Blassis nije imao težak zadatak, a Mainz je na kraju slavio trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi