Presedan u Bundesligi: VAR vratio fudbalere iz svlačionice!
Foto: Screenshot

Do sada neviđeno u svijetu fudbala

Presedan u Bundesligi: VAR vratio fudbalere iz svlačionice!

Mainz i Freiburg trenutno na Opel Areni u Mainzu igraju susret 30. kola Bundeslige, a kraj prvog poluvremena obilježila je dosad nezapamćena situacija u svijetu fudbala.

Prilikom zadnjeg napada Mainza u prvom poluvremenu defanzivac Freiburga Kempf je igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Ipak, to je promaklo sudiji, ali čini se i fudbalerima Mainza koji se nisu previše bunili i protestovali već su krenuli ka svlačionica nakon posljednjeg zvižduka.

Fudbaleri Freiburga su već bili u svlačionicama kada je sudija Winkmann pokazao da će se pregledati snimak situacije pred golom gostiju.

Nakon pregledanja snimka odlučeno je da je bio penal za Mainz, pa su arbitri pozvali sve igrače da se vrate iz svlačionice kako bi se mogla izvesti najstrožija kazna.

Nakon nekih pet minuta čekanja igrači su se pojavili na travnjaku, De Blasis je pogodio za 1:0 sa bijele tačke, a fudbaleri su se potom odmah zaputili nazad u svlačionice na odmor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi