Slaven Bilić nije mogao vjerovati svojim očima: Dosuđen je najapsurdniji penal ikada

Nikad prije viđeno

Slaven Bilić nije mogao vjerovati svojim očima: Dosuđen je najapsurdniji penal ikada

Edmir Škorić

Saudijska Arabija je zemlja obećana za mnoge poznate fudbalere, koji su glavom bez obzira prihvatali ponude koje su dolazile tokom minule godine, pa sada imamo jedno od najjačih svjetskih prvenstava u zemlji u kojoj je fudbal bio sve samo ne način života i 'najvažnija sporedna stvar na svijetu'.

Fudbal se svugdje na planeti igra i prati sa puno strasti, no u Saudijskoj Arabiji to ranije nije bilo izraženo u nekoj većoj mjeri, ali dolaskom Cristiana Ronalda i mnogih zvijezda i fudbalskih znalaca stvari su postale potpuno drugačije.

Bogati Arapi žele da svijetu iskažu svoju moć, ali i da ispromovišu fudbal kako bi organizovali jedno od budućih svjetskih prvenstava poput Katara.

Slale su se unosne ponude u evropske timove za tamošnje zvijezde, a fudbaleri iz Evrope pohrlili su ka velikim novcem ne mareći za sam kvalitet lige.

Istina da se Al-Hilal, Al-Nassr, Al-Ittihad i ostali timovi sada mnogo više prate širom svijeta, da je prvenstvo Saudijske Pro lige mnogo interesantnije i da su svi oni doprli do uha svakog ljubitelja fudbala u svijetu, no takođe je istina da iz te zemlje počesto dolaze snimci koji govore da će proći još puno godina kako bi se mjerili sa najjačim evropskim ligama.

Oglasi

Izuzmemo li sve te zvijezde poput Ronalda, Benzeme, Firmina, Mahreza, Manea, Brozovića i drugih, lokalne fudbalere baš i ne krasi fudbalsko znanje niti fudbalska inteligencija.

Jučer je upravo u prvenstvenoj utakmici Pro lige dosuđen jedan od najapsurdnijih penala ikada.

Fahad Al Harbi, fudbaler Al Fateha, u 12. minuti utakmice protiv Al Hazema skrivio je najstroži kazneni udarac na način na koji to prije niko nije uradio. Stoper gostiju trčao je svojim kaznenim prostorom, a onda lijevom rukom bez ikakve potrebe dodirnuo loptu koja je bila u rukama golmana.

Zaista neshvatljiv potez, ali sudija je to uočio i dosudio penal, pa je domaćin tada poveo sa 2:0, što je bio i konačan rezultat susreta 16. kola.

Al Fateh je tako upisao šesti poraz i sa 24 boda ostao sedmi, dok je Al Hazemu ovo bila jako važna i tek treba pobjeda u prvenstvu. I dalje su na dnu, ali sa 11 bodova u mnogo boljoj poziciji nego prije.

Svoju borbu za opstanak Al Hazem nastavlja gostovanjem kod Abhe, koja ima samo dva boda više i direktan rival je u borbi za goli život. Što se tiče vrha tabele, Al-Hilal s povrijeđenim Neymarom, ali raspoloženim Aleksandrom Mitrovićem juri prema tituli sa 41 bodom, dok drugoplasirani Al-Nassr Cristiana Ronalda ima sedam bodova manje. Treći je Al Ahli sa 30 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti