Ronaldo je večeras napravio sportski potez po kojem ćemo ga zauvijek pamtiti!

Gospodin u kopačkama

Ronaldo je večeras napravio sportski potez po kojem ćemo ga zauvijek pamtiti!

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo večeras predvodi Al-Nassr u meču azijske Lige prvaka protiv iranskog Persepolisa. Timu iz Saudijske Arabije, koji je favorit, treba bod da osigura prvo mjesto i nokaut fazu, dok goste pobjeda ostavlja u igri za prvo mjesto.

Al-Nassr je sa 12 bodova trenutni lider, Persepolis ima sedam, pa je jasno da će neko od ova dva tima proći u nokaut fazu kontinentalne Lige prvaka.

Saudijci su kao favoriti ušli u meč, ali stvari su se promijenile kada je u 17. minuti domaći fudbaler Lajami dobio direktan crveni karton.

No, prije toga, još na samom početku meča, viđena je jedna nesvakidašnja scena sa Ronaldom u glavnoj ulozi.

Naime, u drugoj minuti je dosuđen penal u korist Al-Nassra, izborio ga je Ronaldo, ali je onda sam Portugalac prstom pokazao sudiji da nije bio faul za penal. Na kraju, sudija ga je poslušao, penala nije ni bilo, a Ronaldo je još jednom pokazao svoju klasu.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/CFC_Janty/status/1729201434711982242[/twitter]

U ovoj situaciji je jedna od najvećih fudbalskih faca pokazala nevjerovatan čin sportskog duha. Za mnoge bi Ronaldo bio posljednja osoba koja bi napravila takav gest, ali njegov potez je naširoko hvaljen od strane zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu.

"Cristiano Ronaldo je imao priliku da postane najbolji strijelac 2023. godine, umjesto toga rekao je sudiji da to nije penal. Nevjerovatno sportsko ponašanje", napisao je jedan od fanova.

Drugi je dodao: "Cristiano Ronaldo je dobio penal i sudija ga je dosudio, ali je rekao sudiji da to nije penal. Sjajan mentalitet".

"Najskromniji, najtalentovaniji, tehnički najdarovitiji igrač u istoriji igre", dodao je jop jedan od ljubitelja fudbala na društvenim mrežama.

Scene su budile uspomene na trenutak fair-playja Miroslava Klosea iz 2012. Bivši njemački napadač je igrao za Lazio protiv Napolija i rano je postigao gol. Međutim, Klose je zapravo postigao pogodak rukom i to saopštio sudiji, koji je poništio pogodak, a bivši napadač dobio veliko poštovanje.

Top Komentari

user1635426697
Gotivim ga ali,da nema var on ovo ne bi napravio.
0 0
vedin
Zauvijek hahahahaha...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi