Penali "ukrali" Atalanti pobjedu nad Juventusom: "Da odsječemo igračima ruke?"

Gasperini smatra da se pravilo mora promijeniti

Penali "ukrali" Atalanti pobjedu nad Juventusom: "Da odsječemo igračima ruke?"

Atalanta je sinoć pružila još jednu dobru partiju. Ipak, ovaj put nije uspjela slaviti pobjedu.

Vodila je Atalanta dva puta u Torinu, ali je Juventus zahvaljujući penalima izbjegao poraz.

Konačnih 2:2 postavio je Ronaldo (Portugalac je i prvi penal za Juventus pretvordio u gol) nakon što je u 89. minuti dosuđen penal pošto je rukom u svom kaznenom prostoru igrao Muriel.

Nakon utakmice, o dosuđenim penalima je imao šta reći trener Atalante Gian Piero Gasperini. Jasno je da strateg tima iz Bergama smatra da se pravilo prema kojem je svako igranje rukom u kaznenom prostoru penal i tumačenje istog u Italiji moraju promijeniti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Takva su pravila. Pa, prije svega, takva su pravila u Italiji", rekao je Gasperini za DAZN, pa poručio:

"Šta bismo trebali uraditi, odrezati ruke našim fudbalerima? Možete barem staviti ruke ispred svog tijela. Kako da defanzivci promijene način igranja? Igrajući s rukama iza tijela oni su kao stvoreni da ih se predribla... Ovo nije prvi put da vidimo ovakav penal, bilo ih je puno tokom sezone, na utakmicama mnogih timova. To je ludost, tumačenje pravila ovdje nije isto kao drugdje. U drugim državama se penali ne daju tako... Ovdje su pravila takva, u redu..."

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

douglasssy
Pretjerana reakcija, pitao bih njega da je penal bio za njihovu ekipu. U oba slucaja su ruke bile odvojene od tijela, cime je proširio tijelo, znaju se pravila. Ali dobro, igrali su bolje, a nisu pobijedili, tako da i razumijem frustraciju.
4 8
Alex10
Jel bio penal za Milan proslo kolo i za Torino pretproslo, samo vidite kad Juventusu dosude penal..svima je Juve trn u oku jer su godinama prvi i nikad niko ih nece skinut. Forzzza Juveeee
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi