Pennant otkriva kako je prešao u Liverpool: Gerrard mi je usred utakmice tražio broj agenta

Zanimljiva priča

Pennant otkriva kako je prešao u Liverpool: Gerrard mi je usred utakmice tražio broj agenta

Uskoro će izaći autobiografska knjiga Jermaina Pennanta koja će očigledno sadržavati pregršt zanimljivosti iz njegove bogate karijere. 

Polako se otkiva jedan po jedan detalj iz knjige, a jučer smo mogli pročitati kako je nekadašnji krilni fudbaler Arsenala i Liverpoola priznao da je Igors Stepanovs najgori igrač s kojim je ikada igrao.

Danas je priznao koji je najluđi trenutak koji mu se desio na fudbalskom terenu. Naime, on je jednom prilikom, igrajući za Birmingham, imao priliku da se okuša protiv Liverpoola, a tom prilikom ga je Steven Gerrard, usred utakmice, upitao da mu da broj agenta.

"Najluđi trenutak koji mi se desio na fudbalskom terenu je kada me je Steven Gerrard vrbovao usred utakmice", započeo je Pennant ovaj dio autobiografije koji prenosi Daily Mirror, pa kasnije dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je bio jedan od mojih heroja, kapiten Liverpoola, kluba za kojeg sam navijao od malih nogu. To je bio tim za koji sam uvijek htio da igram, a Gerrard je htio dobiti broj mog agenta tokom meča! Bio sam na sredini terena, blizu Gerrarda, s kojim nikada prije toga nisam razgovarao i on mi je rekao: "Ko je tvoj agent?" Pomislio sam 'Šta? To je ludo'. Čak sam mu rekao 'Zašto? Znaš li ga ti? Trebaju li ti detalji? Reći ću ti sve o njemu! Odrastao sam kao navijač Liverpoola i to mi je pomutilo razum", napisao je Pennant.

On je nakon toga stigao u Lioverpool, a transfer se baš i nije pokazao kao najbolji pa je kasnije otišao na brojne posudbe.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi