Nevjerovatan učinak Pepa Guardiole
Foto - EPA

Stigao do 500. pobjede

Nevjerovatan učinak Pepa Guardiole

M. Šljivak

Mancester City pobijedio je danas Sheffield United sa 1:0.

Ekipa Pepa Guardiole tako je stigla do nove pobjede i učvrstila se na prvo mjestu Premiershipa, a ovo je bio i veliki dan za španskog stručnjaka.

Trijumf nad Sheffield Unitedom bio je 500. u karijeri ovog sjajnog trenera, a treba svakako istaći njegovu statistiku koja je zaista nevjerovatna.

Guardiola je prije Cityja vodio dva istinska velikana - Barcelonu i Bayern. I tamo je osvajao trofeje i bilježio je pobjede, baš kao i sa Cityjem i rijetko je gubio utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je do 500. pobjede u trenerskoj karijeri došao u samo 673 utakmice, odnosno dobio je 74 posto utakmica koje je vodio, što je zaista nevjerovatan učinak.

City je također dobio 12 uzastopnih utakmica po prvi put u klupskoj historiji, a priliku da nastavi niz imat će 7. februara u velikom derbiju protiv Liverpoola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Volio bi da pokusa sa Norwichom
5 2
Sanska_Prangija
673 tekmi, 500 je pobijedio, a koliko 'X' eva makar recite, da makar sam izracunam gubitke
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije