Guardiola ide iz Cityja i preuzima najbolji tim svijeta u historiji fudbala!?
Guardiola se ponovo spominje kao potencijalni selektor Brazila.

Ponovo se aktualizirala ta priča

Guardiola ide iz Cityja i preuzima najbolji tim svijeta u historiji fudbala!?

E. Ganibegović

Manchester City se nalazi u vrlo nezavidnoj poziciji. Prvacima Engleske prijeti kazna zbog kršenja pravila finansijskog fair-playja, a zbog svega bi mogli da ostanu i bez trenera, Pepa Guardiole.

Španski stručnjak je od prošle godine izjavljivao da će, ako sazna da ga je uprava lagala o finansijama kluba, odmah sutradan dati ostavku.

To se još nije dogodilo, ali prema španskim medijima, Pep Guardiola se vratio na pole position kada je u pitanju preuzimanje selekcije Brazila, najbolje reprezentacije u historiji fudbala.

Katalonski trener i dalje je tražen na klupi Selecao gdje bi stigao umjesto Titea, koji je podnio ostavku nakon Svjetskog prvenstva 2022. godine, piše španski "Sport".

Pep Guardiola također je u prošlosti bio tražen na klupi Brazila, ali on je radije ostao u Manchester Cityju. Sada, s velikim problemima s kojima se susreo engleski prvak, Fudbalski savez Brazilanastavio je razgovore s 52-godišnjakom.

Novinari Sporta pišu kako je Pep Guardiola prva opcija FS Brazila, nakon krize u Manchester Cityju, klubu koji je upleten u jedan od najvećih skandala u historiji engleskog fudbala. 

Oglasi

Prema citiranom izvoru, Brazil će čekati do juna da imenuje svog sljedećeg trenera, što znači da će Pep Guardiola teoretski moći završiti sezonu na čelu Manchester Cityja.

"Brazil je i dalje odlučan prekinuti tradiciju i dovesti stranog trenera kako bi modernizovao cjelokupnu sportsku strukturu, što uključuje i mlade selekcije. Uprava Manchester Cityja očekuje Guardiolin odlazak, pogotovo jer je još od prošle godine upozoravao Engleze da će da podnese ostavku ako sazna da su mu lagali o finansijama kluba", tvrdi pomenuti medij. 

Podsjetimo, ugovor Pepa Guardiole s Manchester Cityjem traje do ljeta 2025. godine, no vrlo lako bi se moglo dogoditi da Španac Etihad napusti dvije godine ranije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Brazila, Guardiola se povezuje i s preuzimanjem selekcija kao što su Nizozemska i Argentina. Također, priča se i o PSG-u u kojem trenutno vlada loša atmosfera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Ako preuzme najbolji tim u istoriji fudbala to bi bilo ludilo da dode u Real Madrid.
3 0
DOKTOR_GAZ_
U utorak Luis Enrike, u srijedu Ancelotti, danas GUARDIOLA..cekamo vikend da vidimo ko NECE BITI NOVI SELEKTOR BRAZILA...JADNO nam je "NOVINARSTVO"..
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi