Guardiola: Vratit ću se u Barcelonu
Menadžer Manchester Cityja otkrio da mu nedostaje vrijeme i hrana u Barceloni.

To mu je želja

Guardiola: Vratit ću se u Barcelonu

Eldar Ganibegović

Sada već davne 2012. godine Pep Guardiola je napustio Barcelonu. Postigao je velike uspjehe s ovim klubom, a sada i sam priznaje da mu nedostaje glavni grad Katalonije.

Nakon sjajnog perioda u Barceloni gdje su osvojeni svi mogući trofeji i gdje je obilježena jedna era kluba poznatom tika-takom, Guardiola je otišao i postao menadžer Bayerna.

S Bayernom je uspio osvajati titule u Njemačkoj, kao i s Manchester Cityjem u Engleskoj u koji je prešao 2016. godine, no Liga prvaka je nakon Barcelone za njega nedosanjani san.

Jasno je da bi ga navijači Barcelone rado ponovo voljeli vidjeti na klupi njihovog omiljenog tima, no to se sa sigurnošću ne može garantovati.

Novinare u Engleskoj zanimali su planovi španskog stručnjaka nakon okončanja trenerske karijere, a tu je ipak spomenuo Barcelonu.

"Vratit ću se u Barcelonu. Nedostaje mi vrućina od 25 stepeni 11 mjeseci. Nedostaje mi hrana tamo, more, miris mora. Ujutro otvoriš zavjese i vidiš svjetlo, fantastično je. Imam mnogo prijatelja tamo.

Oglasi

Na stadion Barcelone ću se vratiti, sjesti i gledati utakmice omiljenog tima. Uradit ću mnogo, mnogo stvari koje još nisam uspio. Naprimjer, naučit ću kuhati. Otputovat ću na mesta gdje nisam bio. Igrat ću golf svaki dan. Pojest ću što je više moguće da izgledam kao dobar deda od 90 kilograma", rekao je Guardiola.

Ipak, kraj karijere je još uvijek vjerovatno daleko, s obzirom na to da je ovom sjajnom stručnjaku tek 52 godine i da još mnogo toga može napraviti u karijeri.

Kritikovao navijače Manchester Cityja

Sinoć je Manchester City u ludoj utakmici preokretom s 4:2 slavio protiv Tottenhama, a nakon utakmice Pep Guardiola je kritikovao navijače vlastitog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poznato je da nije baš rijetkost da su tribine na Etihadu na pojedinim mečevima poprilično prazne, ali Guardioli je sada zasmetala posebno jedna stvari na sinoć prepunom stadionu Manchester Cityja.

"Naši navijači se nisu čuli prvih 45 minuta. Želim da se moji navijači vrate, ne govorim to za one koji idu na gostovanja jer su oni fantastični već za ove koji su na domaćim utakmicama. Nekada su sjajno navijali i želim da se to vrati", poručio je Guardiola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Urednici ovaj vam je ganibegovic zaslužio suspenziju zbog laganja u naslovima i to radi konstantno.
8 0
nakopitam
HAHAHAAGAHGAHGAGAGHAHGAGGAHAHAHAHAHA
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti